Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ένας ακόμη κολοσσός της Τουριστικής βιομηχανίας «ψηφίζει» Ελλάδα

Ο όμιλος Carlson Rezidor Ηotel Group «ανοίγει» στην Κρήτη



Την παρουσία του στην Κρήτη εγκαινίασε την προηγούμενη εβδομάδα ένας εκ των 10 κορυφαίων ξενοδοχειακών ομίλων στον κόσμο.
Πρόκειται για τον διεθνή όμιλο Carlson Rezidor Ηotel Group, ο οποίος, έχοντας υπογράψει 15ετούς διάρκειας σύμβαση franchise με την οικογένεια Γενιατάκη, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου με την πρώην ονομασία Minos Imperial Luxury Beach Resort and Spa, λειτούργησε τη μονάδα με τη νέα του ονομασία ως Radisson Blu Beach Resort στη περιοχή Μίλατος στο Λασίθι.

Ο γενικός διευθυντής και υπεύθυνος πωλήσεων του Radisson Blu Beach Resort, Γιώργος Γενιατάκης, αναφέρει ότι στο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα δυναμικότητας 318 δωματίων, εκ των οποίων 200 είναι σουίτες, υλοποιείται σταδιακά επένδυση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ. Το 2016 μεταξύ άλλων προχώρησε η αναβάθμιση 80 σουιτών με «αίσθηση spa» ενώ δρομολογήθηκε η λειτουργία 3 νέων εστιατορίων. Εντός της επόμενης τριετίας προγραμματίζονται η αναβάθμιση των υπόλοιπων σουιτών, η λειτουργία νέου spa, νέου χώρου για δραστηριότητες παιδιών, η δημιουργία συνεδριακού κέντρου και η λειτουργία Beach Club. 

Mε αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ξενοδοχείου στην Κρήτη, ο κ. Joep Peeters, αντιπρόεδρος στον τομέα του franchise για τις αγορές Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής του Carlson Rezidor Hotel Group, δήλωσε στην «K» την ικανοποίηση του ομίλου για την έλευση της Radisson Blu στην Κρήτη και για τη συνεργασία του με την οικογένεια Γενιατάκη. Επίσης, τόνισε ότι η Κρήτη αποτελεί ένα από τα πλέον αγαπημένα νησιά στην Ελλάδα και, ως εκ τούτου, ήταν μία φυσική επιλογή για τη Radisson Blu να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στο συγκεκριμένο θέρετρο.

Ο κ. Peeters αναφέρεται σε στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), που δίνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ελλάδας ως ενός από τους πλέον σημαντικούς προορισμούς παγκοσμίως. Ειδικότερα, το WTTC προβλέπει ότι οι δαπάνες για αναψυχή στην Ελλάδα έως το έτος 2025 θα αυξηθούν ετησίως κατά 3,8% και οι δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια κατά 6,7%. Γενικότερα, υπογραμμίζει ότι ο τομέας ταξιδιών και τουρισμού τα τελευταία χρόνια αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς από οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία.

Σε σχέση με τα σχέδια του ομίλου για την Ελλάδα, τονίζει ότι προσβλέπει σε ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου του σε στρατηγικά σημεία, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πολιτιστική μας κληρονομιά, στη φιλοξενία των ανθρώπων, στο εξαιρετικό φαγητό και κρασί, καθώς και στις παραλίες και στα αξιοθέατα. Ο όμιλος Carlson Rezidor Hotel Group διαθέτει χαρτοφυλάκιο 1.400 μονάδων εν λειτουργία και υπό ανάπτυξη σε 115 χώρες και προορισμούς μέσω των ξενοδοχειακών του σημάτων Quorvus Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson RED, Park Plaza, Park Inn by Radisson και Country Inns and Suites By Carlson.

Δεν υπάρχουν σχόλια: