Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Ο βουλευτής Φωκίδος ενημερώνει για το θέμα επέκτασης του σχεδίου πόλεως της Τ.Κ Μοναστηρακίου Δωρίδος
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 21.04.2016

Θέμα: «Σύσκεψη στο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας με φορείς του Δήμου Δωρίδας για το θέμα της επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως της Τ.Κ. Μοναστηρακίου»

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, 21 Απριλίου, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταξύ των αρμόδιων φορέων, με σκοπό να συζητηθεί το θέμα της επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως της Τοπικής Κοινότητας Μοναστηρακίου του Δήμου Δωρίδας, το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το 2006.
Στην προγραμματισμένη αυτή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, κ. Κωστοπαναγιώτου Ηλία, συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου Δωρίδας οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αρτινόπουλος Γεώργιος, Καλιαμπέτσος Παναγιώτης, Λάϊος Ιωάννης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μοναστηρακίου κ. Λάγιος Γεώργιος, καθώς και ο κ. Μπέζας Παρασκευάς Νομικός Σύμβουλος του Δήμου. Το Υπουργείο εκπροσώπησε ο κ. Ανδρέου Δαμιανός, Συνεργάτης του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Ιωάννη Τσιρώνη.
Αρχικά αναλύθηκε το ιστορικό της υπόθεσης αναφορικά με τη Χωροταξική και Πολεοδομική Οργάνωση του Δήμου Δωρίδας, δήμος ο οποίος αποτελείται από 55 τοπικές κοινότητες και 86 οικισμούς. Το θεσμικό πλαίσιο δόμησης ποικίλει, καθότι υπάρχουν πέντε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια (Ευπαλίου, Μοναστηρακίου, Κούκουρων, Ερατεινής και Πεντάπολης), ενώ οι υπόλοιποι οικισμοί είτε είναι χαρακτηρισμένοι ως οικισμοί κάτω των 2.000 κατοίκων, είτε είναι οικισμοί προϋφιστάμενοι του 1923.
Αναφορικά με το μέτωπο της παραλιακής Δωρίδας ένας από τους οικισμούς που μπορούν να αποτελέσουν πυρήνα ανάπτυξης του παραθαλάσσιου τουρισμού για τον Δήμο Δωρίδας είναι αυτός της Τ.Κ. Μοναστηρακίου. Η προώθηση τροποποιήσεων του σχετικού νόμου θα ξεκλειδώσει τις διαδικασίες επέκτασης των ορίων του σημερινού οικισμού, απαραίτητο βήμα για την εφαρμογή του Σ.Π., αλλά και βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής.
Ο κ. Ανδρέου επισήμανε τη δέσμευση του υπουργείου για συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών με σκοπό την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης του ζητήματος.
Τέλος, ο κ. Κωστοπαναγιώτου δήλωσε ότι τέτοια κομβικά θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη της υπαίθρου, τηρώντας πάντα τους κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος, πρέπει να τίθενται σε προτεραιότητα. Τα λάθη και οι καθυστερήσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων κόστισαν ακριβά στο νομό, τώρα έχει σημασία να κοιτάξουμε μπροστά και να διορθώσουμε ό,τι μπορούμε.

Η συνάντηση έκλεισε με τη συμφωνία των παρευρισκομένων για στενή συνεργασία ώστε να επιτευχθεί άμεσα οριστική λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: