Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

«Μη εκπροσώπηση Δ.Δελφών σε δικαστική υπόθεση»

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»




«ΕΝΩΤΙΚΗ  ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»

                                                          
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                            
Πληροφορίες: Π.ΤΑΓΚΑΛΗΣ              
Τηλέφωνο: 6977312561                                            
FAX: 2265023300                                                          
Ηλ.Δ/νση: tagalis.pan@gmail.com                           
  
ΠΡΟΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.ΔΕΛΦΩΝ                                               ΑΜΦΙΣΣΑ  21.4.2016    


 Θέμα: ‘ Μη εκπροσώπηση Δ.Δελφών σε δικαστική υπόθεση

Κ.Δήμαρχε,
Με την υπ’ αριθμόν 245/2011 απόφαση της Οικονομικής επιτροπής του Δ.Δελφών ορίστηκε δικηγόρος για να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου μέχρι περατώσεως, στην αγωγή που είχε κατατεθεί κατά του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Καλλιέων και του οποίου καθολικός διάδοχος είναι ο Δήμος μας.
Η υπόθεση αφορούσε καταπάτηση κοινοτικής οδού, σύμφωνα με το δικηγόρο του Δ.Δελφών.
Η αρχική αγωγή είχε κατατεθεί από τους καλούντες με αριθμό πρωτ. 12/3.7.2009, αλλά μετά από συνεχόμενες αναβολές, συζητήθηκε στις 1.12.2010, όπου και εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 05/2011 απόφαση, σύμφωνα με την οποία το Δικαστήριο έκρινε εαυτόν καθ’ ύλη αναρμόδιο και παρέπεμπε για την εκδίκαση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Άμφισσας.
Κατά της ανωτέρω οριστικής απόφασης, οι ενάγοντες, άσκησαν την με αρ.πρωτ. 1/7.11.2011 έφεση, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Άμφισσας, υπόθεση την οποία χειριζόταν ο ορισθείς δικηγόρος, με την παραπάνω υπ’ αριθμόν 245/2011 απόφαση της Ο.Ε.  Η υπόθεση συζητήθηκε στις 5.12.2013 και εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 266/2015 τελεσίδικη και ήδη αμετάκλητη απόφαση, με την οποία γινόταν τυπικά και ουσιαστικά δεκτή η ανωτέρω έφεση, αφού ο Δήμος Δελφών δικάστηκε ερήμην, αφού ουδέποτε παραστάθηκε στο Δικαστήριο ούτε εκπροσωπήθηκε δια του πληρεξουσίου του δικηγόρου, παρ’ ότι κλήθηκε νόμιμα.
Η παραπάνω 266/2015 απόφαση κοινοποιήθηκε στο Δήμο Δελφών στις 08.1.2016. Κατά της παραπάνω απόφασης ο Δήμος είχε δικαίωμα έφεσης με προθεσμία ένα μήνα.
Στις 08.2.2016 (την τελευταία ημέρα) o Δήμος Δελφών καταθέτει την υπ’ αριθμόν 02/2016 έφεση , η οποία στρέφεται κατά του ήδη αποβιώσαντος  ( σε ποιον  επέδωσε  άραγε με δικαστικό επιμελητή ) και δεν στρέφεται επουδενί κατά των κληρονόμων με προφανή κίνδυνο να απορριφθεί ως απαράδεκτη λόγω  έλλειψης παθητικής νομιμοποίησης και γενικά ως ανεπίδεκτη οποιασδήποτε δικαστικής κρίσης και εκτίμησης. Η Έφεση στρέφεται κατά συγκεκριμένης Απόφασης στην οποία ο Δήμος Δελφών δεν παραστάθηκε σχετικά , άρα οι ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται επί του δικογράφου είναι παντελώς ανεδαφικοί, αβάσιμοι και γενικότερα απορριπτέοι.
Τα ερωτήματα πολλά και εύλογα:
Γιατί ο Δήμος Δελφών δεν παραστάθηκε στο αρχικό δικαστήριο;
Γιατί ο Δήμος Δελφών, δια του πληρεξουσίου του δικηγόρου, δεν υπέβαλε, ως έπρεπε, την έφεση στους κληρονόμους, με προφανή κίνδυνο, το κατ' έφεσιν  Δικαστήριο Μονομελές Πρωτοδικείο Άμφισσας να μη μπει σε ζητήματα εξέτασης της  ουσίας της υπόθεσης ( νόμω βάσιμο - ουσία βάσιμο) και να την απορρίψει της, ως απαράδεκτη λόγω έλλειψης  παθητικής νομιμοποίησης;
Οι ορισμοί δικηγόρων γίνονται από την Οικονομική Επιτροπή, η εποπτεία και αρμοδιότητα, όμως,  ανήκει απ’ ευθείας στο γραφείο Δημάρχου.
Γιατί ο Δ.Δελφών δεν προασπίστηκε τα συμφέροντά του, ως όφειλε, χαρίζοντας ουσιαστικά την παραπάνω έκταση;















Τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης είναι στη διάθεση οποιουδήποτε πολίτη τα ζητήσει..

Δεν υπάρχουν σχόλια: