Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Πως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος τη «συγκρατημένη αισιοδοξία» του Σόιμπλε για την Ελλάδα

Σε λεκτική μεταστροφή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κι όχι σε αλλαγή πλεύσης της γερμανικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Αθήνα αποδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ την συγκρατημένη αισιοδοξία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθηνών- δανειστών.
Το γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας έσπευσε χτες να επισημάνει ότι δεν είναι και τόσο απαισιόδοξος σε ό,τι αφορά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας- δανειστών, δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου άλλαξε αίφνης στάση απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Το γενικότερο κλίμα δεν ευνοεί στο να φτάσει αυτή τη στιγμή και πάλι η συζήτηση στο Grexit, σχολιάζουν Γερμανοί αναλυτές αναφερόμενοι στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, του ανθρώπου που ακούν οι αγορές.
Εξάλλου, όπως αναφέρουν γερμανικές εφημερίδες, το Βερολίνο έχει στραμμένο το βλέμμα του κυρίως στο Λονδίνο ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε. Ωστόσο, για την «Suddeutsche Zeitung», η συγκρατημένη αισιοδοξία του Γερμανού υπουργού μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η Αθήνα άφησε να εισέλθουν στο έδαφός της ξένοι αξιωματούχοι για την βοηθήσουν να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση.
Focus
Ο Σόιμπλε δεν είναι τόσο απαισιόδοξος για την Ελλάδα, γράφει γερμανικό περιοδικό «Focus», επικαλούμενο τις χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σε εκδήλωση στο Βερολίνο.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξακολουθεί να περιμένει μία συμφωνία μεταξύ Ελλάδας- πιστωτών. «Δεν είναι σίγουρος αν αυτό θα λειτουργήσει, αλλά δεν ήταν απαισιόδοξος»,όπως δήλωσε χτες στο Βερολίνο, αναφέρει το περιοδικό.
Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι μία συμφωνία με τους δανειστές θα μπορούσε να επιτευχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, πριν όμως το Πάσχα των Ελλήνων.
Suddeutsche Zeitung
Για πρώτη φορά, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, είναι λίγο αισιόδοξος με την Ελλάδα, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα επικαλούμενη τις χθεσινές δηλώσεις Σόιμπλε. Η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δέχτηκε για πρώτη φορά ξένους αξιωματούχους στη χώρα.
«Τώρα χιλιάδες Γερμανοί, Γάλλοι και άλλοι ξένοι αξιωματούχοι που βρίσκονται στην Ελλάδα, θα μπορέσουν να βοηθήσουν στο να υπάρξουν απαραίτητες υποδομές για την φιλοξενία των προσφύγων», σχολιάζει η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung».

Δεν υπάρχουν σχόλια: