Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Η συνταγή της Ημέρας: Νηστίσιμα κουλουράκια με κουβερτούρα



Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε με μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα τη μαργαρίνη, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη για 1 λεπτό.
  2. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού με προσοχή πάνω από τον κάδο του μίξερ γιατί φουσκώνει και χύνεται. Την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το γαρύφαλλο.
  3. Ανακατεύουμε να κάνουν μια στροφή. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι. 
  4. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε δύο μέρη αν θέλουμε δίχρωμα κουλουράκια.
  5. Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο ένα μείγμα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
  6. Έπειτα, προσθέτουμε μισό-μισό το αλεύρι στα δύο μείγματα και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι, μέχρι να απορροφηθεί.
  7. Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα μας αρέσει, δίχρωμα ή και μονόχρωμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. 
Tips - Μην ξεχνάτε ότι:
1. Αν δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε να φτιάξουμε το μείγμα στο χέρι. 2. Αφού προσθέσουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε το μείγμα μας όσο γίνεται λιγότερο. 3. Τα κουλουράκια μας θα πρέπει να έχουν το ίδιο περίπου μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklila
Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 35 τεμάχια


Δεν υπάρχουν σχόλια: