Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Κυριακή, 24 Απριλίου 2016

Πολυτελή ενδύματα 400 ετών βρέθηκαν άθικτα σε ναυάγιο.

Πολυτελή ενδύματα 400 ετών βρέθηκαν άθικτα σε ναυάγιο [εικόνες]


Πρόκειται για μια από αυτές τις απίστευτες ιστορίες που σπάνια βλέπουν το φως.
Οπως εξηγεί το «History Blog» απίστευτα ευρήματα του 17ου αιώνα βρέθηκαν σε ναυάγιο, κοντά στο νησί της Ολλανδίας Texel από όπου περνούσαν αναγκαστικά τα πλοία και όπου έγιναν πολλά ναυάγια.
Τον Αύγουστο του 2014 οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα ναυάγιο στο βυθό της θάλασσας από ένα εμπορικό πλοίο του 17ου αιώνα. Ανάμεσα στα ευρήματα ήρθε στο φως για πρώτη φορά, εντελώς άθικτη, η πολυτελής γκαρνταρόμπα μιας κυρίας της αριστοκρατίας που έζησε 4 αιώνες πριν.

Το φόρεμά της από μετάξι είναι εντελώς άθικτο. Βρέθηκε επίσης ένα ζευγάρι κάλτσες από χρυσή και ασημένια κλωστή, μια θήκη από βελούδο και ασημένια κλωστή που περιείχε μια χτένα.


Υπήρχε ακόμη ένα πιάτο από την Ιταλία, μαγικές μπάλες αρώματος, πολυτελή δερματόδετα βιβλία.
Το History Blog αναφέρει ότι το πλοίο που ναυάγησε μετέφερε σιτηρά, λιβάνι, καπνό και αλκοόλ.
Η απίστευτη ανακάλυψη της πολυτελούς γκαρνταρόμπας κρατήθηκε μυστική ώστε να μην συγκεντρωθούν περίεργοι και ύποπτοι γύρω από το ναυάγιο. Επί ενάμιση χρόνο οι αρχαιολόγοι εργάστηκαν πάνω στο ναυάγιο και στα ενδύματα προκειμένου να τα καθαρίσουν και να τα σταθεροποιήσουν. Ολα τα αντικείμενα παρουσιάζονται τώρα στο Museum Kaap Skil της νήσου Texel – Μουσείο Θαλασσών- σε μόνιμη έκθεση. Δείτε το μουσείο στο http://www.kaapskil.nl/garde-robe. Ολες οι φωτογραφίες είναι από το σάιτ του Μουσείου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: