Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Απειλές για κατάσχεση

Τελεσίγραφο από Πειραιώς στις "εταιρίες" ΝΔ και ΠΑΣΟΚ




Τελεσίγραφο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απέστειλε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, καλώντας τις ηγεσίες των δύο κομμάτων να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των δανείων τους, τα οποία, όπως επισημαίνει, στην παρούσα φάση δεν εξυπηρετούνται. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες, η Τράπεζα προειδοποιεί ότι θα εφαρμόσει στο ακέραιο τα ίδια μέτρα που προβλέπονται για τα δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων.
Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η αντίδραση των ηγεσιών των δύο κομμάτων, τα οποία αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο συντηρητικής κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων και δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ οφείλει στις τράπεζες περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρέη του ΠΑΣΟΚ ανέρχονται σε 110 εκατομμύρια ευρώ.
Οι πιστώτριες τράπεζες παρακολουθούν με ενδιαφέρον και τις συζητήσεις για συγκρότηση ενιαίου κόμματος της Κεντροαριστεράς. Μια τέτοια εξέλιξη απεγκλωβίζει το ΠΑΣΟΚ από τις δανειακές του υποχρεώσεις, αφού το νέο κόμμα θα έχει και νέο ΑΦΜ, με αποτέλεσμα να φορτωθούν οι τράπεζες τα 110 εκατομμύρια ευρώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ, ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ..ΑΜ ΠΩΣ ?????