Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Συνεχίζεται η διελκυστίνδα με την αύξηση των δημοτικών τελών στο Δήμο Δελφών



Επιμένει ο Θαν. Παναγιωτόπουλος, παρά την ακύρωση της απόφασης με βάση το άρθρο 152, για την αύξηση των δημοτικών τελών

, επιμένει κι ο Παν. Ταγκαλής φέρνοντας εκ νέου το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης στο περιθώριο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Συνεχίζεται κανονικά η αυξημένη χρέωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τους κατοίκους του δήμου μέχρι να τελεσιδικήσει η προσφυγή την οποία έχει καταθέσει ο Δήμος Δελφών ενάντια στην ακύρωση της απόφασης.
Στην ερώτηση που υπέβαλε προς το Σώμα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ανέφερε ότι η παράταξή του διαπίστωσε ότι σε πολλούς τελευταίους λογαριασμούς της ΔΕΗ η αύξηση των δημοτικών τελών συνεχίζει να ισχύει κανονικά, αν και η συγκεκριμένη αύξηση θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί μετά την παρέμβαση της "Ενωτικής πορείας" που οδήγησε στην ακύρωση της απόφασης περί αύξησης των τελών σύμφωνα με το γνωστό άρθρο 152 και ζήτησε ενημέρωση από την πλειοψηφούσα Αρχή για το ζήτημα.
Στον Παν. Ταγκαλή απάντησε ο Δήμαρχος Δελφών τονίζοντας ότι ο Δήμος Δελφών έχει υποβάλει προσφυγή κατά της απόφασης κι αίτηση αναστολής-ακύρωσής της, για την οποία έχει οριστεί δικάσιμος. "Βρισκόμαστε σε φάση εξέτασης της προσωρινής διαταγής, κατά συνέπεια έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να υλοποιούμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου", ανέφερε ο Θαν. Παναγιωτόπουλος και τόνισε ότι για το σύννομο των ενεργειών του δήμου έχει γνωματεύσει σχετικά κι ο δικηγόρος του δήμου, που αποτελεί και νομικό σύμβουλο της Κ.Ε.Δ.Ε.
"Αν χάσουμε την προσφυγή, θα προσαρμοστούμε στην απόφαση του δικαστηρίου", κατέληξε. Να σημειώσουμε ότι ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στο Δήμο Δελφών θεωρεί ότι η αύξηση που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, μέσω την ψήφων της πλειοψηφίας, δεν είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τους δημότες, αντίθετα το ποσό που προβλέπεται να εισπράττεται αποτελεί σημαντική "ανάσα" για τα οικονομικά του δήμου. Θέση που οι άλλες παρατάξεις, Ταγκαλή προεξάρχοντος, δε συμμερίζονται.
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: