Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΙΤΕΑ... Διαμαρτυρία για το Αστυνομικό Τμήμα




Διαμαρτυρία

            Του συλλόγου με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και έδρα την Ιτέα Φωκίδας,

 
ΠΡΟΣ

1)    Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,

2)    Γ.Γ. Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,

3)    Βουλευτή Νομού Φωκίδας,

4)    Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,

5)    Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας και

6)    Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

 

            Με το σχέδιο «Καλλικράτης» προβλέπεται η αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων στην Επικράτεια συμπεριλαμβανομένου και του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας και του Τμήματος Τροχαίας Ιτέας.

            Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρόμαστε για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού καθώς η συνέχεια της λειτουργίας του Α.Τ. Ιτέας είναι απαραίτητη για τους πιο κάτω λόγους :

            Είναι γεγονός πως η ύπαρξη και λειτουργία αστυνομικού τμήματος σε μία πόλη δίνει σιγουριά στους κατοίκους της και πολλές φορές αποτρέπει τη συντέλεση παράνομων πράξεων. Ειδικά σε πόλεις αναπτυσσόμενες όπως η Ιτέα, η οποία διατηρεί και χειμερινό τουρισμό καθώς λόγω της θέσης της παρέχει άμεση πρόσβαση στον Παρνασσό, αλλά και σαν λιμάνι είναι πύλη εισόδου δεχόμενη δεκάδες κρουαζιέρες ετησίως με προορισμό τους Δελφούς και τον Όσιο Λουκά, η αστυνόμευση και η αίσθηση της επιτήρησης της έννομης τάξης είναι παράγοντας ασφάλειας και περαιτέρω ανάπτυξης, αλλά και η πραγματική ανάγκη των καιρών.

            Η Ιτέα εκτός από τουριστικός κόμβος είναι και εμπορικός καθώς διαθέτει σκάλα εκφόρτωσης βωξίτη και διαρκώς έρχονται φορτώνουν και αναχωρούν πλοία για όλο τον κόσμο. Διαθέτει επίσης πολλά εργοστάσια επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιών και η αίσθηση της ασφάλειας για τον εμπορικό κόσμο είναι βάθρο για τη συνέχεια και την ανάπτυξη αυτού.

            Λόγω του τουρισμού και του εμπορίου που ως αποτέλεσμα έχουν την αύξηση του πληθυσμού και μάλιστα από ετερόκλητα άτομα, πολλές εθνότητες και κουλτούρες είναι γνωστό πως τα κρούσματα κλοπών-ληστειών και βιαιοπραγιών αυξάνονται γεωμετρικά εις βάρος όλης της πόλης.

            Η καταστολή της βίας και των παράνομων πράξεων πρέπει να είναι άμεση.

            Αυτό επιτυγχάνεται με την ύπαρξη Αστυνομικής δύναμης, η οποία πρέπει να εδρεύει στο κέντρο του ενδιαφέροντος έτσι ώστε η παρέμβαση και επέμβασή της να είναι άμεση και αποτελεσματική.

            Η ασφάλεια είναι σιγουριά και δύναμη και βάση για ανάπτυξη και πρόοδο.

            Η αστυνόμευση λειτουργεί υπέρ της ασφάλειας ανασταλτικά, αποτρεπτικά και παρεμβατικά.

            Έτσι πιστεύουμε πως για τη διατήρηση της ανάπτυξης της πόλης μας μέσα σε ασφαλές περιβάλλον για τις επιχειρήσεις μας, τον τουρισμό και κατ΄επέκταση της κοινωνίας είναι απαραίτητο να συνεχίσει η λειτουργία του Α.Τ. Ιτέας και να μην επιτραπεί η συγχώνευση αυτού εις βάρος της πόλης μας, των επαγγελματιών, των κατοίκων της αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της για να συνεχίσει η Ιτέα να είναι μια πόλη ανοιχτή και συνάμα ασφαλής για τους κατοίκους και επισκέπτες της και ιδιαίτερα των επαγγελματιών, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποδοχής και έχουν ανάγκη προστασίας και ασφάλειας.

            Επίσης, η συγχώνευση του Α.Τ. Ιτέας θα φέρει αναπόφευκτα και την απομάκρυνση άλλων υπηρεσιών από την περιοχή με αποτέλεσμα και το κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων.

            Ζητάμε την επανεξέταση της απόφασης για τη συγχώνευση του Α.Τ. Ιτέας.

                                                            Με τιμή
                        ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ &
                 ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: