Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Σχηματοποιείται το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στη Φωκίδα



Π. Μέγκος - Ευστ. Τσίντζηρας - Χαρ. Γεωργαντάς είναι τα επικρατέστερα πρόσωπα που

 κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να συναπαρτίσουν τον συνδυασμό της Λαϊκής Ενότητας για τον νομό Φωκίδας.
Αυτή ήταν η εξέλιξη που προέκυψε κατά τη σημερινή εκδήλωση του κόμματος στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου Άμφισσας στην πλατεία Κεχαγιά.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προτάθηκαν και άλλα πρόσωπα. Η Καλ. Σκώττη, ο Ν. Σταντζούρης, ο Π. Κονιάκος, η Μ. Μαμάκου και ο Χρ. Σεργουνιώτης ήταν ορισμένα από αυτά. Το ψηφοδέλτιο θα οριστικοποιηθεί το αργότερο έως την Κυριακή, οπότε και λήγει η προθεσμία υποβολής των συνδυασμών.
Ο Παν. Μέγκος από την Ιτέα είναι δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Δελφών και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πολίτες στο Προσκήνιο" και προαλείφεται για επικεφαλής του συνδυασμού. Ο Στάθης Τσίντζηρας από το Σερνικάκι είναι Πρόεδρος του συλλόγου ξενοδοχοϋπαλλήλων Φωκίδας και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας. Ο Χαρ. Γεωργαντάςπροέρχεται από τη Δεσφίνα και είναι και αυτός ένα από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν πρόσφατα από τις τάξεις του κόμματος.
Με μια πρώτη ματιά διαπιστώνει κανείς ότι η ΛΑ.Ε. στη Φωκίδα δεν έχει αντιπροσώπευση από τη Δωρίδα. Και αυτό κυριότατα γιατί τα μέλη της Ο.Μ. Δωρίδας που αποχώρησαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις από τον ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από την άλλοτε συνιστώσα του Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) του Ρ. Ρινάλντι, που δεν προσχώρησε στο κόμμα Λαφαζάνη. Επίσης, δεν κατέρχεται ως υποψήφια η δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Δελφών με τους "Πολίτες στο Προσκήνιο" Γιώτα Κασούτσα. Εξέλιξη για την οποία σας είχαμε ενημερώσει εξ αρχής και παρά τα δημοσιεύματα που την έφεραν ως υποψήφια του νέου κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: