Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γερασμένο κόμμα η ΝΔ

Μητσοτάκης

«Γερασμένο κόμμα» χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Mega, αναγνωρίζοντας πως από το 2009 η παράταξη βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία.

«Οι νέοι δεν μας ψηφίζουν και δεν μας ακούν», σημείωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, εξηγώντας πως «δεν έχουμε καταφέρει να εκπέμψουμε ένα πραγματικό μήνυμα αισιοδοξίας για τη νέα γενιά, να τους δώσουμε μια πραγματική ελπίδα ότι με κεντροδεξιές φιλελεύθερες πολιτικές μπορούν να πετύχουν ένα καλύτερο αύριο».

O πρώην υπουργός υποστήριξε πως η εκλογή προέδρου της ΝΔ πρέπει να απαλλαγεί από παλαιούς μηχανισμούς, ώστε το κόμμα να ανανεωθεί πραγματικά, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ούτε ο Κώστας Καραμανλής, ούτε ο Αντώνης Σαμαράς θα εμπλακούν στη διαδικασία, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι ρόλος των πρώην προέδρων να καθορίζουν τη διαδικασία διαδοχής».

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, σχολίασε πως εξαιτίας του συνταγματικού ασυμβίβαστου, με δεδομένο ότι έχει εκλεγεί περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αν εκλεγεί πρόεδρος η ΝΔ θα οδηγηθεί σε καθεστώς δυαρχίας, με εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο και άλλο πρόσωπο επικεφαλής στη Βουλή.

koutipandoras.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: