Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Τα πολιτικά μπαλκόνια που έγραψαν ιστορία


Επιχείρηση συσπείρωσης των ψηφοφόρων της ΝΔ στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό επιχειρεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με την "επιστροφή" στο μπαλκόνι της Ρηγίλλης. Η ομιλία του ξυπνά μνήμες από το παρελθόν της Ελλάδας που εντοπίζονται πριν το 1981      
Η προεκλογική συγκέντρωση αλλά και το "προεκλογικό μπαλκόνι" έχουν ιδιαίτερα συμβολική διάσταση και βαρύτητα κατά τη μεταπολίτευση. Μέχρι το 1981 οι πολιτικοί αρχηγοί μιλούσαν από μπαλκόνια.
Στη συγκέντρωση του Α. Παπανδρέου στη Βέροια την ίδια χρονιά, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά εξέδρα. Κατόπιν επινοήθηκε η ''πλάτη'' πίσω από τον πρόεδρο, με σύνθημα το οποίο έδινε πάντα το στίγμα του κόμματος. Παρόλα αυτά, ακόμα κι αν υπήρχαν εξέδρες, η φράση "ομιλία από το μπαλκόνι" είχε καθιερωθεί για τα καλά στη συνείδηση του Έλληνα ψηφοφόρου.
Πριν λίγες ημέρες, ο νυν πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ανακοίνωνε πως θα μιλήσει από το ιστορικό για τη ΝΔ, μπαλκόνι της Ρηγίλλης, για να συνδέσει το παρόν του κόμματος του με το παρελθόν του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
"Να συμβολίσουμε ότι ξεκινάμε από τις ρίζες μας, για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός στο δρόμο, που είχαμε χαράξει από το 1974", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: