Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Ποιοι είναι οι πέντε δικηγόροι που «καταδιώκουν» το… σύστημα Βαρουφάκη (εικόνες – video)

 
Του Πέτρου Παπαβασιλείου στο altsantiri
 
 
 
 
Το έντονο αποτύπωμα του παλαιού αλλά και εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ φέρουν οι πέντε γνωστοί δικηγόροι που κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των μη πολιτικών προσώπων τα οποία σχετίζονται με το plan b του τέως υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.
Οι δικηγόροι με το… ισχυρό «πασοκικό» παρελθόν είναι: Αντώνης Βγόντζας, Δημήτρης Βερβεσός, Θωμάς Καμενόπουλος, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Κυριακή Σταμαδιάνου.

Αντώνης Βγόντζας

 
Αντιγράφουμε από το προσωπικό site του Αντώνη Βγόντζα κάποιους βασικούς σταθμούς της πλούσιας καριέρας του:
-Νομικός Σύμβουλος και Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία του θητεία ως Πρωθυπουργού (1993-1996).
-Συμμετείχε στη σύλληψη και υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής: Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», «Αττική οδός», «Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου», «Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης», «Προαστιακός Σιδηρόδρομος στην Αττική», «Ζεύξη του Μαλλιακού Κόλπου» (1993-2004).
-Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας στα Υπουργεία Υγείας και ΠΕΧΩΔΕ, Νομικός Σύμβουλος στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Προεδρίας, Παιδείας και Υγείας.


Δημήτρης Βερβεσός

 
Ο δραστήριος δικηγόρος και αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ανήκει ιδεολογικά στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, αν και έχει στο ενεργητικό του μια μεγάλη εργατική δικαίωση απολυμένου δημοσιογράφου του ΕΘΝΟΥΣ η οποία έχει μείνει στα χρονικά.
Φίλος του Παναθηναϊκού από τους λίγους, φέρεται να έκανε κινήσεις για να προσεγγίσει τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, ο κ. Βερβεσός τους πρόσφατους τελευταίους μήνες συμμετείχε στη Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ.



Θωμάς Καμενόπουλος

Καταβολές στο χώρο του ΠΑΣΟΚ έχει και ο Θωμάς Καμενόπουλος, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του skai.gr, με αφορμή τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών τον Φεβρουάριο του
2014

.
Ο γνωστός δικηγόρος Θωμάς Καμενόπουλος


 

Μιχάλης Καλαντζόπουλος

Όπως μας ενημερώνει ο ιστότοπος matrix24.gr ο Μιχάλης Καλαντζόπουλος συμμετείχε σε εκλογικές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Καλαντζόπουλος είναι πρόεδρος της Ένωσης Ασκούμενων και Νέων Δικηγόρων Αθήνας και έχει δώσει πολλές μάχες για τα δίκαια των νέων συναδέλφων του.



Ο μάχιμος δικηγόρος Μιχάλης Καλαντζόπουλος

Κυριακή Σταμαδιάνου


 

Άρωμα ΠΑΣΟΚ, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις. Το άλλοτε μεγάλο κίνημα αποδεικνύει πως διατηρεί μεγάλες ρίζες, παρά την καθίζηση των ποσοστών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: