Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Εκλογές - Τσίπρας: Εσείς θα αποφασίσετε ποιος θα διαπραγματευθεί για το χρέος!

Εκλογές - Τσίπρας: Εσείς θα αποφασίσετε ποιος θα διαπραγματευθεί για το χρέος!

«Η λαϊκή εντολή που πήρα στις 25 Γενάρη εξήντλησε τα όριά της» τόνισε στο διάγγελμά του και πρόσθεσε: «Εσείς με την ψήφο σας θα αποφανθείτε εάν η συμφωνία που πετύχαμε παρέχει τα εχέγγυα για να βγούμε απ' τα μνημόνια» - Αυτή την ώρα μεταβαίνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας 
Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφασή του για πρόωρες εκλογές χωρίς ωστόσο να δώσει ξεκάθαρα το διακύβευμα αυτών των εκλογών. «Επαφίεμαι στην κρίση σας, περήφανος και ήσυχος με την συνείδησή μου. Διαπραγματευθήκαμε σκληρά. Αντέξαμε σε πιέσεις και εκβιασμούς. Φτάσαμε είναι η αλήθεια στα όριά μας. Κάναμε όμως την Ελλάδα παγκόσμιο πρόβλημα. Η ιδέα ότι μπορεί να μπει ένα τέλος στην λιτότητα κερδίζει έδαφος. Και εμείς η Ελλάδα με κύρος και εμβέλεια παίξαμε και παίζουμε πρωταγωνιστικό ρόλο» τόνισε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος του είναι να ελαχιστοποιήσει τα αρνητικά της συμφωνίας που έχει υπογράψει.
«Με την δουλειά όλων μας η συμφωνία θα αποδειχθεί η αρχή του τέλους. Δεν είναι εύκολη, αλλά μας δίνει δυνατότητες. Αρκεί η κοινωνία να είναι όρθια και παρούσα». 
«Δεν πετύχαμε την συμφωνία που ελπίζαμε. Σ' αυτή την μάχη κάναμε και υποχωρήσεις. Αλλά με δεδομένα όσα κληρονομήσαμε, αυτή η συμφωνία ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να πετύχουμε» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τη σκληρή συμφωνία  με τους δανειστές.
«Η νέα δανειακή σύμβαση δεν είναι αποικιοκρατικού χαρακτήρα αλλά διέπεται από το ευρωπαϊκό δίκαιο και τέλος για πρώτη φορά με τόσο καθοριστική διαδικασία προσδιορίστηκε ο τρόπος για την μείωση του χρέους» είπε ο κ. Τσίπρας.
Οι πολιτικές εξελίξεις δρομολογήθηκαν από νωρίς σήμερα το πρωί ενώ η άμεση προσφυγή στις κάλπες αποφασίστηκε σε πολύωρη σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, στη Βουλή που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης (20/08/2015). 
Πρώτο το Newsbomb.gr αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά το διάγγελμα αναμένεται να επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίο θα υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησης.
Αποχωρώντας από τη Βουλή ο κ. Τσίπρας επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, πλην του Β. Μεϊμαράκη τον οποίον αναζητεί.
Να σημειώσουμε ότι το Μαξίμου επιθυμεί τη σύσταση υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου.
Οι διεργασίες για τις πρόωρες εκλογές ξεκίνησαν σήμερα 20/08/2015 όταν ο Νίκος Παππάς μετέβει το πρωί στον ΠτΔ προκειμένου να μεταφέρει στον κ. Παυλόπουλο τις προθέσεις του πρωθυπουργού και να συζητηθούν οι λεπτομέρειες. Τη συνάντηση αυτή αποκάλυψε αμέσως το Newsbomb.gr με αποκλειστικό ρεπορτάζ (Διαβάστε εδώ).
newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: