Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Μικροεργασία με μισθό 350 ευρώ, θέλει η τρόικα


Ακόμα μια τρελή ιδέα από τους εκπροσώπους των δανειστών. Έκαναν νύξη για τον θεσμό της "μικροεργασίας" με μισθό πείνας. Απαιτούν αλλαγές στους νόμους για τις ομαδικές απολύσεις και ζητούν μέχρι και κατάργηση νόμων που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή


Με άγριες διαθέσεις έχουν επιστρέψει οι εκπρόσωποι της τρόικας (Θεσμοί) στην Ελλάδα, καθώς όπως φαίνεται στοχεύουν στην περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας στη χώρα μας.


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αγορά", οι δανειστές ανοίγουν θέμα απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου και μείωσης του κατώτατου μισθού. Συγκεκριμένα, ζητούν συνολική επανεξέταση του μισθού των 586 ευρώ από το Φθινόπωρο και μετά, ενώ έχουν κάνει νύξεις για εισαγωγή του θεσμού της μικροεργασίας με μισθό... 350 ευρώ.
Ζητούν επίσης να αλλάξει το ισχύον καθεστώς στις ομαδικές απολύσεις, αλλά και ο συνδικαλιστικό νόμο, μετά από διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους.
Επιπλέον, ζητούν να καταργηθεί η διάταξη του νόμου 4131 που προβλέπει την επαναφορά της σύνταξης για τους ανασφάλιστους υπερήλικες του ΟΓΑ. Πρόκειται για ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νόμο Στρατούλη και έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή.
Σύμφωνα με τις διατάξης του νόμου, η καταβολή των συντάξεων στους ανασφάλιστους υπερήλικες θα ξεκινούσε από τον Οκτώβριο. Αρχικά θα δινόταν στους δικαιούχους το ποσό των 260 ευρώ και από τον Οκτώβριο του 2016 το ποσό των 360 ευρώ. Η επιβάρυνση για τον κρατικό προϋπολογισμό θα ήταν 21 εκατ. ευρώ φέτος και 100 εκατ. ευρώ το 2016.
Η ελληνική πλευρά απαντά ότι "όλα τα προαπαιτούμενα που αφορούν στο νέο μνημόνιο έχουν ψηφιστεί και δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες παρεμβάσεις.
 Αγορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: