Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

"Μαϊμού" εφοριακός ζητάει χρήματα από επαγγελματίες σε περιοχές της Στερεάς

Λαμία: "Μαϊμού" εφοριακός ζητάει χρήματα από επαγγελματίες
Ο απατεώνας είναι γνωστός στις αστυνομικές αρχές από το παρελθόν «Με τις ιστορίες του γράφεις βιβλίο...», έλεγε παλιός αστυνομικός.
Όταν έρχονται για κάποιο έλεγχο στο κατάστημά σας ή την επιχείρησή σας, καλό θα είναι να ζητάτε ταυτότητες είτε δηλώνουν ότι είναι εφοριακοί, είτε ελεγκτές από ΙΚΑ ή άλλες υπηρεσίες.
Και αυτό γιατί κυκλοφορούν διάφοροι επιτήδειοι, οι οποίοι είναι επαγγελματίες απατεώνες και μπορεί πολύ εύκολα να σας πάρουν χρήματα για να σας "γλυτώσουν" από τσουχτερά πρόστιμα.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ημέρα" ο απατεώνας παρουσιάστηκε σε κατάστημα επαγγελματία της περιοχής και συστήθηκε ως στέλεχος του ΣΔΟΕ. Μάλιστα φέρεται να επέδειξε και από μόνος του πλαστή ταυτότητα εφοριακού.
Στο κατάστημα μπήκε μόνος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τον συνόδευε ένα ακόμη άτομο που έμεινε απ΄ έξω στο αυτοκίνητο.
Ο "ράμπο" του ΣΔΟΕ λοιπόν πλησίασε το υπαλληλικό προσωπικό και ζήτησε τα αφεντικά, ενώ ταυτόχρονα προσπάθησε να δημιουργήσει αίσθηση και το κυριότερο, προσπάθησε να ανοίξει διάλογο για φορολογικές παραβάσεις.
Όταν ήρθαν τα αφεντικά, πρόκειται για δυο αδέλφια που έχουν την επιχείρηση, προσπάθησε να τους πάρει κάποια χρήματα, όμως τα δυο αδέλφια κατάλαβαν ότι έχουν να κάνουν με απατεώνα και προσπάθησαν να τον καθυστερήσουν, ειδοποιώντας ταυτόχρονα την αστυνομία.
Όταν ο "εφοριακός" είδε την καθυστέρηση κατάλαβε ότι μπορεί να έχει ειδοποιηθεί η αστυνομία και με κάποια δικαιολογία έφυγε βιαστικά.
Το μόνο που πρόλαβαν οι επαγγελματίες ήταν να φωτογραφίσουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου του και τον ίδιο.
Το αυτοκίνητο ήταν ένα Μερσεντές με αθηναϊκό αριθμό, που έχει πολλά μηδενικά. ενώ ο απατεώνας φέρεται να κατάγεται από χωριό της περιοχής των Καμένων Βούρλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος είναι γνωστός στις Αστυνομικές Αρχές από παρόμοιες υποθέσεις σε πολλές περιοχές και κυρίως στην Αθήνα. Μάλιστα σύμφωνα με παλιό αστυνομικό «με τις ιστορίες του γράφεις ολόκληρο βιβλίο», όπως χαρακτηριστικά είπε ασχολούμενος με την υπόθεση.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο απατεώνας στο παρελθόν είχε εργαστεί σε ΔΕΚΟ, ενώ για κάποιο διάστημα εργάστηκε και σε φορολογική αρχή και ενδεχόμενα από τότε να έχει στην κατοχή του και την ειδική ταυτότητα.
«Το θέμα είναι να καταλάβουν οι συνάδελφοι να μην πέσουν θύματα, γιατί στις μέρες μας αυτό είναι πολύ πιθανό», σημειώνουν τα δυο αδέλφια επαγγελματίες της Λαμίας, οι οποίοι ευτυχώς κατάλαβαν με τι είχαν να κάνουν και όπως είπαν δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν από ένα έλεγχο «Άλλωστε δεν είχαμε τίποτα να κρύψουμε, αφού είμαστε φορολογικά τακτοποιημένοι και δεν υπήρχε πιθανότητα να ενδώσουμε σε ότι μας ζητούσε».

lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: