Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ : ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ








ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
        ΦΩΚΙΔΑΣ 

                                       
Προς
                                                      Υπουργό Δικαιοσύνης
                                                       Πρόεδρο Πρωτοδικών Άμφισσα
                                                       Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας
                                                       Αντιπεριφεριάρχη Φωκίδας
                                                       Δήμαρχο Δ.Δελφών


Άμφισσα 25/5/2015

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας διαμαρτύρεται έντονα απέναντι σε κάθε αρμόδιο και κυρίως προς την κυβέρνηση (ειδικότερα στον Υπουργό Δικαιοσύνης) για την κατάσταση που επικρατεί στο Υποθηκοφυλακείο- κτηματολογικό γραφείο της Άμφισσας.
Το συγκεκριμένο Υποθηκοφυλακείο- κ. γ. παραμένει κλειστό για πολλοστή μέρα μη εξυπηρετώντας τους πολίτες και ειδικά τους εργαζόμενους που και μεροκάματα χάνουν προκειμένου να  κάνουν τη δουλειά τους και πρόστιμα πληρώνουν μιας και οι ημερομηνίες «τρέχουν» αμείλικτα.

Τα μη ειδικά άμισθα υποθηκοφυλακεία, όπως και αυτό της Άμφισσας, διευθύνονται από διορισμένους Υποθηκοφύλακες στην έδρα του υποθηκοφυλακείου. Το συγκεκριμένο γραφείο λειτουργεί με αναπληρωτές Υποθηκοφύλακες οι οποίοι είναι εκ του νόμου συμβολαιογράφοι. Όλα τα υποθηκοφυλακεία είναι δημόσιες υπηρεσίες και ως εκ τούτου η λειτουργία τους εποπτεύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (άρθρο 7 του Π.∆. 36/2000 Οργανισµός του Υπουργείου Δικαιοσύνης) και ΔΕΝ μπορούν σε καμία περίπτωση να παραμένουν κλειστά όπως αυτό της Άμφισσας.
Απομένει στην κυβέρνηση να επιλύσει το πρόβλημα προωθώντας σαφώς πολιτική λύση (και όχι μόνο για το συγκεκριμένο Υποθηκοφυλακείο – κ.γ. Άμφισσας αλλά και για τα άλλα άμισθα Υποθηκοφυλακεία της χώρας) αλλάζοντας το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους και που είναι από το 1937 με τελευταία τροποποίηση το 1976.
Σε περίπτωση που συνεχισθεί η μη λειτουργία του, πολλοί πολίτες, όπως και συμβολαιογράφοι, δικηγόροι,  μηχανικοί, θα είναι «πελάτες» της δικαιοσύνης λόγο των διαμαχών ανάμεσά τους, που θα προσπαθούν μάταια να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους σε συνάρτηση με εκκρεμότητες νομικές, ιδιοκτησιακές, πολεοδομικές, κλπ. με τεράστιο κόστος και για τους ίδιους και για το ίδιο το κράτος.

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



       ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ ΑΘΑΝ.                                                                  ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: