Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Νέο πένθος από το δυστύχημα στα ΕΛΠΕ - Εξέπνευσε και τέταρτος τραυματίας

Πέθανε σήμερα ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ, ο Κώστας Μαγγούρας, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στο δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015 στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Ασπροπύργου.

Αυτό γνωστοποίησε η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ομίλου, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο, και σημειώνουν ότι το δυστύχημα της 8ης Μαΐου εξελίχθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς σήμερα εξέπνευσε και ο τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος.Εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους, με βαθιά οδύνη, στην οικογένεια του Κώστα και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους.

Στην ανακοίνωση, στη συνέχεια, αναφέρεται ότι οι άλλοι δύο τραυματίες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο και ο ένας, μάλιστα, έχει επιστρέψει στο σπίτι του.

«Η διοίκηση επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά ότι, η αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας θα πρέπει να είναι το κύριο μέλημα όλων και καλεί τους εργαζομένους σε κοινή προσπάθεια, ώστε το δυστύχημα στο διυλιστήριο Ασπροπύργου να είναι το τελευταίο».

Κουτί της Πανδώρας

Φυσικά δεν ξεχνάμε την ξετσίπωτη Μπουσδούκου που αμφισβητεί την κρισιμότητα της κατάστασης του ατυχήματος: "Να λέμε σωστά πράγματα,δεν χαροπαλεύουν"


Συλλυπητήρια του υπ. Εργασίας για τον 4ο νεκρό στο δυστύχημα των ΕΛΠΕ - «Θα αποδοθούν ευθύνες χωρίς αμφιταλαντεύσεις»


Από το LEFT


Όπως υπογραμμίζει το υπ. Εργασίας σε ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγο:

Ένας ακόμη νεκρός, ο τέταρτος κατά σειρά, οριοθετεί τον εξαιρετικά δραματικό χαρακτήρα του δυστυχήματος που συνέβη στις 8 Μαΐου 2015 στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ. Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνος Σκουρλέτης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Κώστα Μαγγούρα, ο οποίος «χάθηκε» σήμερα.

Για άλλη μια φορά το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζει την επιδίωξή του οι αιτίες του δυστυχήματος να εντοπιστούν με ακρίβεια και οι τυχόν ευθύνες να αποδοθούν χωρίς αμφιταλαντεύσεις. Είναι αυτονόητη υποχρέωση, αλλά και καθήκον προς τους νεκρούς.

Ταυτόχρονα, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) ανέλαβε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, σε πλήρη συνεννόηση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ Α. Καψάλης:

• Εξασφάλισε τη διαρκή και συστηματική παρουσία Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών Εργασίας για τη συνέχιση των εργασιών συντήρησης στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου Ασπροπύργου.

• Πραγματοποίησε επαφές τόσο με τα σωματεία εργαζομένων, όσο και με τη διοίκηση της εταιρίας, για τους όρους εργασίας και τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας.

• Ενημέρωσε τους εργολάβους και υπεργολάβους που εμπλέκονται στις εργασίες για τα ζητήματα που οφείλουν να προσέχουν.

• Εκκίνησε ήδη προληπτική διαδικασία με ανάλογες επαφές στο διυλιστήριο Ελευσίνας, ενόψει παρόμοιων εργασιών συντήρησης που ξεκινούν σύντομα κι εκεί.

Το υπουργείο Εργασίας θα εξαντλήσει τις δυνατότητές του για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και την εφαρμογή των κανόνων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

http://anemosantistasis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: