Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Πρόστιμο σε... δήμο για παράτυπη λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων!

 


Η λαϊκή ρήση λέει "είσαι ό,τι δηλώσεις" και μάλλον έτσι έπραξε ένας από τους πιο δημοφιλείς δήμους της Στερεάς Ελλάδας, στην πρωτεύουσα του οποίου (που είναι και πρωτεύουσα νομού) λειτουργεί καταφύγιο αδέσποτων ζώων, χωρίς όμως την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια ίδρυσης και άδεια λειτουργίας του καταφυγίου!!!
 
Παρά το γεγονός όμως ότι ο δήμος λειτούργησε το καταφύγιο χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο αδειοδότηση, υπάρχει μία ανώτερη αρχή, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος που -ευτυχώς για όλους μας- προβαίνει όταν απαιτείται στους απαραίτητους ελέγχους και κατόπιν, παίρνει τις ανάλογες αποφάσεις. 

Έτσι, αποφασίστηκε η επιβολή χρηματικού προστίμου ύψους 2.000 ευρώ στο Δήμο Καρπενησίου, με την αιτιολογία της λειτουργίας του καταφυγίου αδέσποτων ζώων του Δήμου χωρίς άδεια ίδρυσης και άδεια λειτουργίας!

Την απόφαση έλαβε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, επικαλούμενη την ισχύουσα νομοθεσία. Ωστόσο, δίνει το δικαίωμα στο Δήμο Καρπενησίου να ασκήσει ένσταση εναντίον της παρούσας απόφασης εντός 15 ημερών...

Τώρα πώς απασχολείται προσωπικό και πώς γίνονται προμήθειες σε ένα καταφύγιο-φάντασμα -σύμφωνα πάντα με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος- είναι κάτι που κάθε άλλο παρά φυσιολογικό πρέπει να μας φαίνεται...

http://ilaliatisroumelis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: