Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΑΜΦΙΣΣΑ: Στα κάγκελα οι επαγγελματίες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις : Ζητούν τη συνδρομή του Επιμελητηρίου


Με έγγραφό τους στον πρόεδρο Γιώργο Γαζή του ζητούν να μεριμνήσει τώρα που είναι σε πρώιμο στάδιο, «προκειμένου να αποτρέψει μια καταστροφική εξέλιξη», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Τις ελπίδες τους στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου εναποθέτουν 23 επαγγελματίες της Σαλώνων και των γύρω δρόμων, όπου με υπόμνημά τους ζητούν από τον κ. Γαζή, τώρα που είναι σε πρώιμο στάδιο οι συζητήσεις για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να «αποτρέψει μια καταστροφική εξέλιξη».
Ειδικότερα, στο υπόμνημά τους σημειώνουν:
 Προς: Τον κ. Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας
Άμφισσα 27-4-2015
Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε, περιήλθε εις γνώση μας η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προβεί σε σειρά κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην πόλη της Άμφισσας. Μεταξύ των προτάσεων είναι η μετατροπή της Λεωφόρου Σαλώνων από δρόμο διπλής κυκλοφορίας σε μονόδρομο με κατεύθυνση από την πλατεία παιδικής χαράς προς την πλατεία Ησαΐα, η κατάργηση του κυκλικού κόμβου της πλατείας Ησαΐα και η πεζοδρόμηση του τμήματος από την γωνία ιδιοκτησίας Λύτρα (τέως υποκατάστημα τραπέζης Πειραιώς) μέχρι την ιδιοκτησία Καρυδάκη και η άνοδος των οχημάτων από το αριστερό τμήμα της πλατείας Ησαΐα και η μεταφορά στο τμήμα αυτό και της πιάτσας των ΤΑΞΙ. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα μας που ευρίσκονται εκατέρωθεν της Λεωφόρου Σαλώνων αλλά και εκατέρωθεν της πλατείας Ησαΐα καθίστανται απρόσιτα για το σύνολο των κατοικιών της πόλεως οι οποίοι εάν επιθυμούν να προσεγγίσουν τα καταστήματά μας εποχούμενοι, όπως πράττουν επί δεκαετίες μέχρι σήμερα, θα πρέπει να ακολουθήσουν μία δαιδαλώδη διαδρομή και να περιηγηθούν κυριολεκτικά την πόλη. Ακόμη και η στάση θα απαγορεύεται, για στάθμευση βεβαίως ούτε λόγος. Μία τέτοια ρύθμιση θα οδηγήσει σε κάθετη πτώση του τζίρου μας και μετά βεβαιότητος στον οικονομικό μας αφανισμό και στην απώλεια πολλών θέσεων εργασίας που τόσο πολύτιμες είναι την περίοδο αυτή που διανύουμε. Κυριολεκτικά χωρίς κανένα σοβαρό λόγο και αιτία, ο κεντρικός οδικός άξονας εισόδου – εξόδου από την πόλη και ένας από τους πλέον
εμπορικούς δρόμους της καταστρέφεται και υποβαθμίζεται και αποκλείεται ουσιαστικά η πρόσβαση, άλλως δυσχεραίνεται ουσιωδώς, χωρίς μάλιστα να επιτυγχάνεται και κανένας από τους λόγους που δήθεν επιβάλλουν κυκλοφοριακές αλλαγές, τουναντίον η κυκλοφορία στην πόλη θα χειροτερέψει αισθητά, η όχληση και η ρύπανση του κέντρου της πόλεως θα αυξηθεί περαιτέρω με ότι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα ζωής των δημοτών και είναι πλέον ει βέβαιον ότι το εμπορικό κέντρο της πόλεως, συντελούντων και των λοιπών προτεινόμενων ρυθμίσεων θα υποστεί κυκλοφοριακό έμφραγμα, εμείς δε που έχουμε επενδύσει ικανά χρηματικά ποσά στις επιχειρήσεις μας και εξακολουθούμε να επενδύουμε, να απασχολούμε εργαζόμενους και να προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο μέλλον θα δούμε τις επιχειρήσεις μας και τους κόπους δεκαετιών να εξανεμίζονται εν μία νυκτί και θα πρέπει πιθανότατα να αναζητήσουμε αλλαχού καλύτερη τύχη.
Με την παρούσα μας σας καθιστούμε κοινωνό των ανωτέρω και αιτούμεθα όπως με την θεσμική σας θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου παρεμβείτε  στο πρώιμο αυτό στάδιο προκειμένου να αποτρέψετε μια καταστροφική για εμάς εξέλιξη, η οποία ουδένα θα ωφελήσει ενώ κατά την άποψή μας αρκεί καλύτερα αστυνόμευση για να επιλυθούν τα όποια μικρά προβλήματα κυκλοφορίας υφίστανται. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας και είμεθα στην διάθεση σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή συνεργασία.
Με εκτίμηση
Οι αιτούντες ***
***Τα ονόματα των 23 επαγγελματιών που υπογράφουν δεν ανακοινώνονται, αλλά παραμένουν στη διάθεση της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: