Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "Δεν θα αγοράσουμε ούτε βίδα από τους Ευρωπαίους που έχουν εμπλοκή σε μίζες"

Image

Λάβρος κατά των δανειστών εμφανίστηκε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι “νέο μνημόνιο δεν υπογράφει”. 

Επιτέθηκε με σφοδρότητα σε ευρωπαϊκές εταιρείες που έχουν εμπλακεί σε ελληνικούς εξοπλισμούς και δεσμεύτηκε ότι η Ελλάδα θα διεκδικήσει πίσω τα χρήματα από τις μίζες.
Ο ΥΕΘΑ υπερασπιστηκε την απόφαση για τα αεροσκάφη P 3 Orion και είπε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συνεργαστεί ξανά με καμία από τις εταιρείες που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα αν δεν συμβιβαστούν.

Τι ακριβώς είπε ο Καμμένος στην συνέντευξή του στον Γιώργο Τράγκα, στον Real Fm:

“…Και θέλω να σας πω ένα πράγμα, εμείς δεν καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Ήδη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουμε ανοίξει και τα 84 δισεκατομμύρια, τις προμήθειες της εποχής 1998 - 2003. Οι περισσότερες από τις προμήθειες από την Ευρώπη, κυρίως από τη Γερμανία, είναι με μίζες. Οι μίζες αυτές έχουν πλέον αποδειχθεί.
 
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Οι μίζες πόσες είναι;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι μίζες, εάν υπολογίσει κανείς αυτά που έλεγαν στη Siemens, είναι τουλάχιστον 2-3%, αλλά προσέξτε κάτι, εδώ δεν έχουμε απλώς μία θεωρία την οποία την αναπτύσσουμε εμείς, έχουμε τελεσίδικες αποφάσεις. Για τη Rheinmetall υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης ότι πλήρωσαν 62 εκατομμύρια ευρώ μίζα σε Έλληνες αξιωματούχους. Πλήρωσαν στη Γερμανία αποζημίωση για τις ελληνικές μίζες 37 εκατομμύρια.
 
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Θα τα διεκδικήσουμε; Θα τα πάρουμε;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η εταιρεία Rheinmetall ξέρετε με ποιον εμφανίστηκε πριν από λίγο καιρό στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Με τον προφυλακισμένο κ. Κατσή. Βεβαίως και θα τα πάρουμε.
 
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Θα τα πάρουμε; Θα μπορέσουν να φτάσουν στα ελληνικά ταμεία;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως και θα τα πάρουμε. Όχι απλώς θα τα πάρουμε, αλλά θα πρέπει να ξέρουν ότι εάν δεν πληρώσουν την Ελλάδα και δεν αποζημιώσουν τον ελληνικό λαό θα αποκλειστούν από κάθε αγορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προβλέπουν οι νόμοι. Επίσης σας αποκαλύπτω για ποιο λόγο υπάρχει αυτός ο πόλεμος από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» κάθε Κυριακή. Έχουμε θίξει σοβαρά τα συμφέροντα της Airbus και των αντιπροσώπων των ελικοπτέρων ΝΗ 90. Κύριε Τράγκα, έχω μπροστά μου έγγραφο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με αριθμό πρωτοκόλλου 29615 της 6-5-2015. Η σύμβαση των περίπου 900 εκατομμύριων ευρώ για την προμήθεια των ελικοπτέρων που από τα 12 που παραλάβαμε τα 11 δεν πετούν δεν έχει περάσει η κύρια σύμβαση από προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας. Δηλαδή η σύμβαση είναι άκυρη.
 
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Θέλετε να πείτε ότι δώσαμε εκατομμύρια και δεν έχουν περάσει ούτε στοιχειώδη έλεγχο; Και δεν πετάνε τα 11 από τα 12;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και δεν έχουν περάσει ούτε προσυμβατικό έλεγχο και δεν πετούν τα 11 από τα 12 και μάλιστα ήθελαν να τους πληρώσω εγώ 180 εκατομμύρια με το που παρουσιάστηκα στο Υπουργείο.
 
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Έχετε κόψει καταβολές κ. Καμμένε;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως, έχουν μπλοκαριστεί και οι παραλαβές και οι καταβολές και δεν πρόκειται ούτε να παραλάβουμε ούτε να καταβάλλουμε. Θα διεκδικήσουμε δε, το σύνολο της σύμβασης. Ξέρετε κ. Τράγκα ότι σχεδόν σε καμία προμήθεια από τα εξοπλιστικά δεν υπάρχουν εγγυητικές επιστολές τραπεζών, όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία;

Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ:
 Τώρα, βέβαια, εάν σας την «πέσουν» με την περίφημη υπόθεση των πέντε αεροσκαφών εσείς θα βγάλετε στοιχεία - σας άκουσα να μιλάτε κάποια μέρα - για τον κ. Δένδια, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Μεϊμαράκη και άλλους;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: 
Ο κ. Δένδιας έχει υπογράψει, όπως και ο κ. Σαμαράς, με το ΚΥΣΕΑ, το θέμα αυτών των πέντε P 3, μία διακρατική συμφωνία η οποία δεν έχει ούτε μεσάζοντες ούτε αντιπροσώπους.
 
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ:
 Κατευθείαν με τους Αμερικανούς δηλαδή ήταν;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ:
 Το αμερικανικό δημόσιο και το ελληνικό δημόσιο. Και θα υπογράψουμε και άλλες συμφωνίες με τους Αμερικανούς. Τέτοιες διακρατικές συμφωνίες θα υπογράψουμε και άλλες, διότι θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται να μπει ούτε βίδα από υποθέσεις οι οποίες έχουν μίζες και εμπλέκονται αντιπρόσωποι, εκδότες, επιχειρηματίες και Έλληνες πολιτικοί. Αν δεν πληρώσουν πίσω τις μίζες τις οποίες πήραν από τον ελληνικό λαό και τα προγράμματα τα οποία δεν ανταποκρίθηκαν στις υπογραφές τους δεν πρόκειται να προμηθευτούμε ούτε βίδα και αυτό πρέπει να το ξέρουν καλά.
 
Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ: Λέτε, λοιπόν, ότι δεν θα προμηθευτούμε ούτε βίδα από τους Ευρωπαίους. Αυτό δεν λέτε; Airbus και τέτοια;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από τις εταιρείες εκείνες οι οποίες έδωσαν μίζες και δεν ανταποκρίθηκαν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην Ελλάδα. Το θέμα των υποβρυχίων κ. Τράγκα δεν έκλεισε”.

onalert.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: