Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Κυκλαδίτικο νησί ζητά... τζιτζίκια και προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ διακοπές!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Κυκλαδίτικο νησί ζητά... τζιτζίκια και προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ διακοπές!

Την απίστευτη αλλά αληθινή έκκληση για «ενίσχυση» της Δονούσας με... τζιτζίκια (!) κάνουν οι νησιώτες, που νοστάλγησαν το «τραγούδισμα» των εντόμων!

Μια ομάδα κατοίκων που συνειδητοποίησε την απουσία αυτού του χαρακτηριστικού καλοκαιρινού ήχου αποφάσισε να «στρατολογήσει» κάθε πιθανό επισκέπτη στην προσπάθειά της.
Ενας από τους εμπνευστές της δράσης, ο συνταξιούχος φαρμακοποιός και γλύπτης Δημήτρης Κουκλάκης, που ζει στη Δονούσα από τη δεκαετία του '70, εξηγεί στην «Espresso» πώς η ομάδα κατέληξε στην ιδέα: «Καθαρίζαμε μία από τις παραλίες του νησιού και μας έλειψε το τραγούδι των τζιτζικιών, οπότε αποφασίσαμε να τα φέρουμε ξανά στη Δονούσα».
Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιλαμβάνει ακόμη και οδηγίες για την ασφαλή «αιχμαλωσία» και μεταφορά των εντόμων στο μικρό κυκλαδίτικο νησί.
Μάλιστα ο κ. Κουκλάκης τονίζει πως η διαδικασία είναι εύκολη: «Μπορείτε να πιάσετε τα τζιτζίκια με μια απόχη, να τα κλείσετε προσεκτικά σε ένα κουτί και να μας τα στείλετε ταχυδρομικά.
Η δράση θα κρατήσει όλο το καλοκαίρι και θα αναδείξει σε επίσημους δημότες όσους βοηθήσουν. Μέσω κλήρωσης ένας τυχερός θα κερδίσει τετραήμερη φιλοξενία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: