Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Σύσκεψη στη Λαμία την 25η Μαΐου για το καθοριστικό Χωροταξικό της Στερεάς



Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης απευθύνει πρόσκληση προς φορείς και εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς, με θέμα τη διαβούλευση του Β1 σταδίου της μελέτης του Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού Στερεάς Ελλάδας. Όπως προκύπτει από τον πίνακα αποδεκτών της πρόσκλησης, η συνάντηση αφορά το δυτικό τμήμα της Περιφέρειας (Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας) και προφανώς θα γίνει επόμενη με τη συμμετοχή των δύο άλλων Ενοτήτων.

Σχετικά με τη Φωκίδα, κρίσιμο είναι το τι θα αποφαφιστεί για το ανατολικό τμήμα του, ουσιαστικά τον Δήμο Δελφών, εάν θα επιλεγεί για ακόμη μία φορά, δηλαδή, η μονοδιάστατη ενασχόληση με τον τομέα της μεταλλείας, και πιο συγκεκριμένα τον βωξίτη. Για το δε υπόλοιπο του νομού, τον Δήμο Δωρίδας και κάποια μικρά τμήματα του Δ. Δελφών, μένει να δούμε εάν θα υπάρξουν ουσιαστικές αναπτυξιακές προτάσεις ή θα παραμείνει για ακόμη μία φορά παραμελημένο.
 
Το κείμενο της πρόσκλησης:
 
Σας προσκαλούμε σε σύσκεψη την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 και ώρα 10:30π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου (Αινιάνων 8, Λαμία) με σκοπό τη διαβούλευση του Β1 σταδίου της μελέτης «Αξιολόγηση, αναθεώρηση & εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».
Η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία αρμοδίων στελεχών του υπουργείου και εκπροσώπου της μελετητικής ομάδας. Λόγω της σπουδαιότητας του θέματος η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη.
 
Ο Αντιπεριφερειάρχης
Περιβάλλοντος & Χωροταξίας
ΧΑΡΗΣ ΣΑΝΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: