Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Δεν θα ψηφίσουν οι 18άρηδες.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.





Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ. ΚΚΕ.

Έντονα αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Κώστα Πουλάκη, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόσωπο του κόμματος στη διακομματική επιτροπή να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι «επιχειρησιακά ανέτοιμη και διοικητικά ανίκανη». 

Απαντώντας, η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ζητά αδίστακτα την παραβίαση του νόμου» . Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, που επίσης είχε αιτηθεί την παράκαμψη των εμποδίων για τους 18άρηδες, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει την αποκλειστική ευθύνη για τον αποκλεισμό των νέων εκλογέων». 

Σημειώνει δε ότι «η επίκληση νομικής αδυναμίας να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί με τη μη εγγραφή των συγκεκριμένων εκλογέων στους εκλογικούς καταλόγους, είναι προσχηματική». 

Υποστηρίζει επίσης ότι «το ΚΚΕ έχει προτείνει συγκεκριμένους τρόπους, νόμιμους και υλοποιήσιμους (είτε με τροποποίηση των σχετικών διατάξεων που αφορούν την ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων είτε με εφαρμογή της διαδικασίας για τους «παραλειφθέντες» εκλογείς), προκειμένου οι γεννηθέντες το 1997 να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου, που ούτως ή άλλως έχουν». 

Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: