Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μοσκοβισί: «Δεν τίθεται ζήτημα ρήξης με την Ελλάδα»

Μοσκοβισί: «Δεν τίθεται ζήτημα ρήξης με την Ελλάδα»
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Parisien Aujourd'hui en France ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. ξεκαθάρισε πως η Κομισιόν βοηθάει και θέλει να συνεχίσει να βοηθάει την Ελλάδα και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ζήτημα να υπάρξει ρήξη.

 «Το ήδη υφιστάμενο πρόγραμμα αρωγής προς την Ελλάδα παρατάθηκε κατά δύο μήνες. Πρέπει να το αξιολογήσουμε. Θα δούμε μαζί με την ελληνική κυβέρνηση σε ποιες συνθήκες θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην αξιολόγηση αυτή, παραμένοντας πάντα στο πλευρό της Ελλάδας».

Ο Επίτροπος διαβεβαίωσε ακόμη πως τόσο η Επιτροπή όσο και η ΕΕ είναι διατεθειμένοι να έχουν λιγότερο «παρεμβατικές» συναλλαγές απ' ό,τι στο παρελθόν, και πιο «ευέλικτες» μορφές συνεργασίας με την Αθήνα.

«Αυτό που θέλουμε οι μεν και οι δε είναι μια Ελλάδα που ανακάμπτει, που δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, που μειώνει τις ανισότητες, που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους της και που παραμένει στη ζώνη του ευρώ», ανέφερε ο Μοσκοβισί.

'R'

Δεν υπάρχουν σχόλια: