Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ : Ενημερωτικό Δελτίο για το ΤΕΙ της Άμφισσας.


ΑΣΠΑΣΙΑ ΜΑΝΔΡΕΚΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

 

Ενημερωτικό Δελτίο για το ΤΕΙ της Άμφισσας.

 

Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσής μου για το θέμα, θέτω υπόψη σας ότι την Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014, συναντήθηκα με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Λοβέρδο, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, κ. Κυριαζή, για το ΤΕΙ της Άμφισσας.

            Στη συνάντηση αυτή μετέφερα τόσο την προσωπική, όσο και την λαϊκή, αγανάκτηση στο άκουσμα της απόφασης της Κομητείας του ΤΕΙ Λαμίας, η οποία κάνει λόγο για μη βιωσιμότητα του Παραρτήματος Άμφισσας. Απόφαση που, κατά την άποψή μου, είναι απαράδεκτη ενώ εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο συντεχνιακά συμφέροντα των ιδίων των καθηγητών.

            Στη συνέχεια, ανέλυσα για ακόμη μία φορά, τη σπουδαιότητα της υπάρξεως του παραρτήματος του ΤΕΙ για την περιοχή της Άμφισσας και εν γένει της Φωκίδας, καθώς και της περαιτέρω λειτουργίας του και ενίσχυσής του με κάθε τρόπο.

            Τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, με διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν λάβει γνώση της εν λόγω απόφασης της Κομητείας. Μάλιστα δήλωσαν ότι ούτε τούς έχει αποσταλεί, αλλά ούτε και προέκυψε κάτι σχετικό από την πρόσφατη σύσκεψη που είχαν οι ίδιοι με τους Προέδρους των ΤΕΙ της χώρας, κατά την οποία ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας δεν ανέφερε ότι υφίσταται κάποιο ζήτημα με το παράρτημα του ΤΕΙ της Άμφισσας.

            Κατά συνέπεια ρητά μού δήλωσαν ότι δεν υφίσταται ζήτημα για το Υπουργείο το οποίο και δεν συζητά κανένα θέμα μεταφοράς του παραρτήματος της Άμφισσας.

            Επιπρόσθετα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Κυριαζής, με ενημέρωσε ότι την ίδια μέρα, λίγο νωρίτερα από τη συνάντησή μας, είχε υπογράψει απόφαση για την πρόσληψη ογδόντα επτά, (87), ωρομισθίων Καθηγητών για τις ανάγκες του ΤΕΙ Λαμίας. Από αυτούς η διοίκηση του ΤΕΙ θα διαθέσει τους αναγκαίους Καθηγητές στο Παράρτημα της Άμφισσας.

            Τέλος, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δημάρχου Δελφών, κ. Αθανασίου Παναγιωτόπουλου, δεδομένου και ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών έχει λάβει σχετικό Ψήφισμα, ζήτησα από τον Υπουργό να προγραμματίσει άμεσα ευρεία σύσκεψη παραγόντων, ώστε να συζητήσουμε, από κοινού, τα πολλαπλά ζητήματα που προκύπτουν αναφορικά με το ΤΕΙ της Άμφισσας και τις προοπτικές του.   

           

Δεν υπάρχουν σχόλια: