Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Η φορο-καταιγίδα εντός του Ιουλίου


Μπορεί ο... καυτός μήνας του καλοκαιριού να θεωρείται ο Αύγουστος, αλλά φέτος αλλάζουν τα πράγματα με τη φοροκαταιγίδα που είναι έτοιμη να ξεσπάσει πάνω στα κεφάλια όλων μας τον Ιούλιο.

Ο κάθε οικογενειάρχης θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τι σημαίνει «νέα φορολογική πολιτική», από την οποία έχει αφαιρεθεί όχι μόνο κάθε φοροαπαλλαγή, αλλά κάθε έννοια λογικής και δικαίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που φαίνεται ότι, αφού οι «σοφοί» της Καραγιώργη Σερβίας απεδείχθησαν εντελώς ανίκανοι να βρουν τους φοροδιαφεύγοντες, αποφάσισαν να τους τιμωρήσουν όλους σκληρά άνευ εξαιρέσεων!

Ετσι στα συνήθη υποζύγια που είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αποφάσισαν οι «γίγαντες» του υπουργείου Οικονομικών να προσθέσουν ακόμη μια κατηγορία: τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αποτέλεσμα; Οσοι δεν έχουν γονατίσει ακόμη από τη φοβερή κρίση να γονατίσουν με τη ληστρική φορολογία. Το παράδειγμα που δημοσιεύουμε σήμερα με τον ελεύθερο επαγγελματία που με εισόδημα 6.045 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει φόρο 4.114 ευρώ είναι χαρακτηριστικό της παράνοιας που υπάρχει στο φορολογικό σύστημα. Κατά τα άλλα, όποιος θαρραλέος ανοίξει τα φετινά εκκαθαριστικά τον Ιούλιο και δεν... λιποθυμήσει το υπουργείο Οικονομικών έχει φροντίσει και για αυτόν. Θα του στείλει το χαράτσι του φόρου ακινήτων (η πρώτη δόση επίσης τον Ιούλιο) για να τον αποτελειώσει. Μιλάμε για... ψυχασθένεια! Φορομπηχτική λογική χωρίς ανάσα επί ενός λαού που του 'χουν κόψει το οξυγόνο και δεν έχει πλέον να πληρώσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω! Ακόμη και εάν υπάρξουν ρυθμίσεις χρεών σε... χίλιες δόσεις. Εκτός αν αυτό είναι το σχέδιο. Να είμαστε όλοι όμηροι του κράτους

Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όπου σταθεί κι όπου βρεθεί διατυμπανίζει ότι σχεδιάζει ένα φορολογικό σύστημα με χαμηλούς συντελεστές που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, που θα είναι κοινωνικά δίκαιο και άλλα τινά.

Το θέμα είναι εάν θα επιβιώσει κανείς ως τότε για να το δει και να το... απολαύσει!

dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: