Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Δεν φαντάζεστε που στέκεται αυτός ο άνθρωπος!


Το Queen Mary 2 είναι από τα  μεγαλύτερα υπερωκεάνια στον κόσμο και την Κυριακή ο καπετάνιος του κατάλαβε ακριβώς πόσο μεγάλο είναι.
Ο καπετάνιος Τζέιμς Όσπερυ στάθηκε στη βολβοειδή πλώρη του πλοίου, που προεξέχει από το μπροστινό μέρος του, για να ποζάρει μπροστά από τον φωτογραφικό φακό με αφορμή την δέκατη επέτειο του υπερωκεάνιου, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοικτά του Μπαλί.
Για λόγους ασφαλείας χρειάστηκαν μήνες στρατηγικού σχεδιασμού για να φτάσουν στο σημείο της φωτογράφησης στη βολβοειδή πλώρη.
Ο σκοπός της βολβοειδούς πλώρης είναι η μείωση του ύψους του κύματος της πλώρης (bow wave crest) και της αντίστασης πρόωσης.
Αλλά όπως δήλωσε ο φωτογράφος ήταν μια πολύ καλή ιδέα που πολύ απλά έπρεπε να γίνει. “Όταν πρότεινα να φωτογραφίσω τον καπετάνιο να στέκεται στη βολβοειδή πλώρη , όλοι με κοίταξαν λες και ήμουν τρελός”
Όταν έλαβε το τηλεφώνημα ότι οι συνθήκες στο Μπαλί ήταν καλές για την φωτογράφηση, έφυγε αμέσως. Ωστόσο όταν έφτασε υπήρξε επιδείνωση του καιρού και πέρασε 6 ώρες αγωνίας επιμένοντας, καθώς όπως δήλωσε “η ασφάλεια ήταν ύψιστης σημασίας”. Τελικά ο καιρός ηρέμησε και μετέφεραν τον καπετάνιο με δυο βάρκες στην βολβοειδούς πλώρη. Ο ίδιος τράβηξε τις φωτογραφίες από μια μικρή βάρκα μπροστά από το μεγαλειώδες υπερωκεάνιο.
Για τον καπετάνιο ήταν μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσει ποτέ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: