Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΓΑΛΑΞΙΔΙ… “Σφάζονται” Γουργουρή-Καραγιάννης!


Σκληρή απάντηση από την Αντιδήμαρχο Γαλαξιδίου κ. Μάρω Γουργουρή:
«Επιτέλους δεν κουράσθηκε ο κ. Βασίλης Καραγιάννης να με συκοφαντεί;»
 
-«Αν συνεχίσει έτσι, όχι μόνον δεν θα καταφέρει αυτό που επιδιώκει, να ανεβάσει δηλ. τον εαυτό του υποβιβάζοντας εμένα, αλλά θα χαρακτηρισθεί (αν δεν το έχει ήδη κάνει) και ως εμπαθής και ως απολύτως γραφικός», σημειώνει.

Ώρα της Φωκίδας/27-3-2014
Μύδρους εκτοξεύει η αντιδήμαρχος Ιτέας κ. Μάρω Τασιού Γουρ4γουρή κατά του κ. Βασίλη Καραγιάννη, εμφανώς αγανακτισμένη από τις πρόσφατες, αλλά και παλαιότερες δηλώσεις του, στις οποίες αναφέρεται στην ίδια, με καθόλου κολακευτικά λόγια.
Η κ. Γουργουρή στην απάντησή της συνιστά στον κ. Καραγιάννη «να ακολουθήσει τη στάση που κατάφερα να κρατήσω εδώ και ενάμιση κοντά χρόνο. Να σιωπήσει, να εργαστεί δημιουργικά για το καλό του τόπου χωρίς φανφάρες και να σταματήσει την εκτόξευση κατηγοριών αλλά και κακόβουλων διαρροών εναντίον μου».
Αναλυτικά στην απάντηση αναφέρονται τα εξής:
«Κ. Διευθυντά
Έναν ακόμα περίεργο τρόπο βρήκε για να εξαγγείλει την υποψηφιότητα του ο κ. Βασίλης Καραγιάννης, ανακατεύοντας τις όποιες δηλώσεις του, στις 21/3/14 στην εφημερίδα σας. Για μια φορά ακόμη με λασπολογία εναντίον μου. Στάζει ξανά «χολή και όξος» σπάζοντας κάθε ρεκόρ εμπάθειας και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς.
Παρ’ ότι, όπως γνωρίζουν όσοι διαβάζουν έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο, ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΑΝΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ για τον κ. Βασίλη Καραγιάννη, ο ίδιος δείχνει αμετανόητα υβριστής. Είμαι λοιπόν υποχρεωμένη, για μία και τελευταία φορά, να απαντήσω στις πλήρους κακεντρέχειας επιθέσεις του, τις οποίες προφανώς εξαπολύει ως οπαδός του γκεμπελικού στυλ «πες - πες κάτι μένει».
 
Ο κ Καραγιάννης λοιπόν,
α. Αναφέρει ότι δεν μπόρεσα να αποδεχθώ το γεγονός ότι έλαβε περισσότερες ψήφους από εμένα.
Από πού άραγε συμπεραίνει κάτι τέτοιο η αυτού μεγαλειότης; Στο κάτω- κάτω καμιά 30ριά ψήφοι ήταν όλοι και όλοι.
β. Αναφέρει ότι για λόγους δεοντολογίας έπρεπε να φέρω αντιρρήσεις στην τιμητική για εμέ πρόταση του Δημάρχου για το αξίωμα της Αντιδημάρχου! Με ποιά λογική άραγε έπρεπε να παραμείνει Αντιδήμαρχος σε όλη τη δημαρχιακή περίοδο όταν μάλιστα στη Δ.Ε. Γαλαξεδίου πλειοψήφησα με μεγάλη διαφορά από αυτόν. Δεν χρειάζεται επίσης καν να αναφέρω και τις όποιες δημοσιευμένες και στην εφημερίδα σας φήμες τότε, ότι πιθανά να ήμουν η πρώτη επιλογή για τη θέση Αντιδημάρχου στο Γαλαξείδι.
γ. Δεν στήριξα λέει τις επιχειρήσεις του τόπου μας δίνοντας την εκτύπωση των τουριστικών εντύπων του Δήμου μας σε εκτός Δήμου επιχείρηση. Αν με ρωτούσε, θα του έλεγα ότι ζητήθηκαν επίσημα προσφορά από όλες τις εταιρείες που αναλαμβάνουν τέτοιο έργο στη περιοχή του Δήμου μας. Ενθαρρύνθηκαν σαφέστατα ντόπιες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο έργο αλλά το γεγονός ότι ο Δήμος έχει κάποια χρέη, συν ίσως και το χαμηλό ποσό που είχαμε στη διάθεση μας, λειτούργησε αποτρεπτικά. Σκεφθείτε όμως ότι με 13.000€ εκτυπώσαμε 165.000 έντυπα σε 6 διαφορετικές γλώσσες και σε μεγάλα και μικρά μεγέθη! Σκεφθείτε επίσης ότι όλα τα κείμενα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα εγράφησαν από εμένα και τον συνεργάτη μου κ. Χατζηδήμου ενώ όλες οι λοιπές μεταφράσεις υπήρξαν προσφορά ανθρώπων που επέλεξαν να βοηθήσουν επιστημονικά σε μία τέτοια περίοδο.
δ. Εμμέσως πλην σαφώς (μιας και απαντά σε συγκεκριμένη ερώτηση που αφορά εμένα προσωπικά) και θέλοντας να τονίσει πόσο καλύτερος είναι από εμένα:
- προτείνει στον κόσμο να ψηφίσει ένα Αντιδήμαρχο σαν και αυτόν, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του εκ προοιμίου υποψήφιο Αντιδήμαρχο! Μα στις επόμενες εκλογές δεν ψηφίζουμε για Αντιδημάρχους αλλά για δημοτικούς συμβούλους. Δεν το ξέρει ή επιδεικνύει ακόμη μία φιλόδοξη μεγαλειότητα;
- κομπάζει ότι ο ίδιος κάλυπτε ανάγκες του Δήμου από τις αντιμισθίες του. Αλήθεια, είναι σωστό ένας αυτοδιοικητικός να αυτοδιαφημίζεται για κάτι τέτοιο; Εξάλλου ποιος Αντιδήμαρχος ή τοπικός σύμβουλος δεν έβαλε το χέρι στη τσέπη του -και συχνά βαθιά- προκειμένου να καλύψει τρέχουσες ανάγκες του Δήμου.
- αναφέρεται στο χρόνο που πρέπει να ευρίσκεται ένας Αντιδήμαρχος στο γραφείο του. Σαφώς και συμφωνώ μαζί του. Όμως όσον αφορά εμένα, από την Άμφισσα όπου ευρίσκεται, που να ξέρει ότι κάθε πρωί είμαι στο Δήμο μέχρι τις 15.30, κάτι που εξάλλου γνωρίζουν όλοι οι συνεργάτες μου. Τα δικά του ωράρια δεν τα σχολιάζω. Ας κριθούν από τους δημότες.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΥΓΑ; Μήπως το «πάπλωμα» είναι κάτι άλλο; Μήπως επιτιθέμενος σε εμένα προσωπικά καλύπτει τις δικές του σοβαρές ανακολουθίες των τελευταίων μηνών; Γιατί βλέπω ότι για τα ζητήματα που έχει αφήσει μετέωρα στην τοπική κοινωνία, κουβέντα καμιά. Συγκεκριμένα, ο κ. Βασίλης Καραγιάννης τους τελευταίους μήνες έχει προχωρήσει στις εξής τρεις διαφορετικές εξαγγελίες.
 
1η εξαγγελία: Στις 5 Νοεμβρίου 2013 ανακοινώνει την υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Φωκίδας προκειμένου να αντιμετωπίσει «τόσο τα οικονομικά όσο και τα πολιτικοκοινωνικά προβλήματα της ΝΟΔΕ» τονίζοντας ότι τα κόμματα είναι οι πυλώνες της δημοκρατίας. Στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεων δεσμεύεται ότι «θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να κρατήσω την οργάνωση και τα στελέχη μακριά από κάθε ίχνος ανούσιων διαμαχών». Ακολουθεί η εκλογή του, αρχές Δεκεμβρίου, ως προέδρου της ΝΟΔΕ. Αλλά…
2η εξαγγελία: Λίγες μόνον ημέρες μετά, στις 29 Δεκεμβρίου 2013 ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος και συγκεκριμένα «για το πηδάλιο του Δήμου Δελφών» αιφνιδιάζοντας την τοπική κοινωνία και τα αυτοδιοικητικά στελέχη. Κατεβαίνει μάλιστα λέει ανεξάρτητος διότι επιθυμεί μια αυτοδιοίκηση μακριά από κομματικές εξαρτήσεις!
Τους λόγους που τον ανάγκασαν να προβεί στην υποψηφιότητα αυτή τους χαρακτηρίζει «επιτακτικούς» διότι όπως δηλώνει χρειάζεται μια τοπική αυτοδιοίκηση «απαλλαγμένη από κομματικές εξαρτήσεις», που «δεν θα χωρούν οι συντεχνίες» και «δίχως εξαρτήσεις από επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα» και όχι ανεύθυνη και ανίκανη σε αντίθεση με άλλες περιοχές που υπάρχει όραμα και συλλογική δουλειά! Ξεχνά βέβαια ότι αποτέλεσε μέλος της νυν δημοτικής αρχής, της οποίας μάλιστα υπήρξε επί διετία Αντιδήμαρχος!
Την ίδια ακριβώς μέρα βέβαια, στον τοπικό τύπο, ανακοινώθηκε ότι ο Δήμαρχος παραπέμπεται στο Συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση «Αλαφόκαστρο». Οποία σύμπτωση να εξαγγείλει την υποψηφιότητα του ως υποψήφιου δημάρχου την ίδια ακριβώς ημέρα που «χτυπούν» τον Δήμαρχο! Αλλά…
3η εξαγγελία: Στις 21 Μαρτίου 2014 ανακοινώνει ότι «αποσύρω την κάθοδο αυτόνομου συνδυασμού του οποίου ηγούμαι», συνδυασμού βέβαια που δεν τον είδαμε ποτέ, και θέτει υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος.
κ. Διευθυντά
Λυπάμαι ειλικρινά που αναγκάζομαι να πρέπει να δώσω και εγώ τις απαντήσεις μου. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι με τις πρόσφατες επιθέσεις του ο κ. Βασίλης Καραγιάννης προσπαθεί να καλύψει το γεγονός ότι με διάθεση οπορτουνιστική παλινδρομεί μέσα από τις προσωπικές του φιλοδοξίες προσπαθώντας να τις προσαρμόσει ανάλογα με τις τρέχουσες πολιτικές συγκυρίες! Με δεδομένο μάλιστα τον αριθμό της ποικιλίας των εξαγγελιών του κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι άλλο μέλλει προκύψει μέχρι τις εκλογές.
 
Πάντως θα συνιστούσα στο κ. Καραγιάννη να ακολουθήσει τη στάση που κατάφερα να κρατήσω εδώ και ενάμιση κοντά χρόνο. Να σιωπήσει, να εργαστεί δημιουργικά για το καλό του τόπου χωρίς φανφάρες και να σταματήσει την εκτόξευση κατηγοριών αλλά και κακόβουλων διαρροών εναντίον μου.
 
Διότι αν συνεχίσει έτσι, όχι μόνον δεν θα καταφέρει αυτό που επιδιώκει, να ανεβάσει δηλ. τον εαυτό του υποβιβάζοντας εμένα, αλλά θα χαρακτηρισθεί (αν δεν το έχει ήδη κάνει) και ως εμπαθής και ως απολύτως γραφικός.
 
Και κάτι ακόμη: θεωρώ ότι θα φέρει σε δύσκολή θέση και τον επικεφαλής της παράταξης με την οποία θα κατέλθει ως υποψήφιος αλλά και άλλους που πιθανόν να ενδιαφέρονται να κατέβουν στην ίδια με αυτόν παράταξη».
 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(...στά Σάαααλωωω-νάαα σφάα-ζούν αρνιάαα..)...και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παληκάρια...
---γηϊνοανέβατος---

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕ ΦΑΡΔΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΦΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΧΡΗΣΜΑ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ,ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ Κ.ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ ΛΟΓΩ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΒΟΥ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο Κ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙ ΛΑΓΟΥ ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ????

Ανώνυμος είπε...

Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΝΤΡΙ ΟΙ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ.....!!!!!!
ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ....
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΓΗΣΕ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ....ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ...

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.ΤΟ ΤΕΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΛΑΞΙΔΙΩΤΗΣ

Το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της αντιδημάρχου μας πότε θα το δούμε ???
Γιατί δεν το υπέβαλε στο διαύγεια του Δήμου ως όφειλε ??

Νικολάκη τζίζζζζζ....