Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Συσκότιση…

Συσκότιση στην Πάτρα λόγω τέλους ακινήτων

Του Θανάση Νικολαΐδη
(“Φίλος μεν Πλάτων φιλτέρα δε η αλήθεια”)    

ΠΟΙΟΙ «σκότωσαν» (1821) τον Μ. Ναπολέοντα; «Με σκοτώνει η Αγγλική πολιτική» σημειώνει ο εξόριστος στην Αγ. Ελένη. Μέχρι να βγει στο φως το…δηλητήριο, ο κόσμος άλλαξε, χωρίς ν’ αλλάξουν οι…καιροί.
ΠΟΙΟΙ σκότωσαν τον Τζωρτζ Πολκ (1948); Το αποφάσισαν οι ίδιοι οι συμπατριώτες του, το σχεδίασαν οι μυστικές τους υπηρεσίες και βρέθηκαν τομάρια να το(ν) εκτελέσουν. Μη συναντήσει τον Μάρκο στο βουνό, μη μεταδίδει αλήθειες ασύμφορες στην (αντικομουνιστική) αμερικάνικη αγορά, μην είναι λαθρεπιβάτης στην παγκόσμια πλατφόρμα του αντικομουνισμού.
ΚΙ ύστερα; Μας φόρτωσαν την ευθύνη της ανακάλυψης των ενόχων. Δουλειά δύσκολη, που την έκανε…πανεύκολη η Ασφάλεια του Μουσχουντή. «Κομουνιστές δράστες!», μέχρι να μαθευτεί η αλήθεια για τους Βασβανά και Μουζενίδη. «Στακτόπουλος ο εκτελεστής!!», και τα βασανιστήρια για την «ομολογία» τον κατάντησαν ερείπιο.
ΜΕΤΑ πολλές δεκαετίες και με το…ευαγγέλιο του αντικομουνισμού ν’ αλλάζει τίτλο, το κήρυγμα γίνεται «αντιτρομοκρατικό»! Το…μυστικό της κατάρρευσης των «Δίδυμων Πύργων» (11 Σεπτ. 2011) δεν θάβεται στα χαλάσματα. Ούτε το παίρνουν μαζί τους οι 4-5 χιλιάδες νεκροί, γατί δεν το’ ξεραν. Το μυστήριο κράτησε όσο κρατάει το ψέμα. Και βγήκε η αλήθεια στο φως. Οι ίδιοι εμπνεύστηκαν την ιδέα, εκπόνησαν το σχέδιο και (πιθανότατα) «επέτρεψαν» τους διεθνείς τρομοκράτες να το εκτελέσουν.
ΔΕΝ χρειάζονται άλλα δείγματα και παραδείγματα. Όταν υπάρχουν τα μέσα εκτέλεσης, υπάρχουν και οι μηχανισμοί συγκάλυψης. «Αν ξέρεις να κλέψεις, κλέψε» (στα μικρά) και, αν μπορείς να συγκαλύψεις, προχώρα (στα σημαντικά και…ιστορικά).
Η τρομοκρατία θέλει την…αντιτρομοκρατία της και ο φόβος πρέπει να ανανεώνεται. «Τότε», θα μας άρπαζαν την κατσίκα μπολσεβίκοι. Σήμερα, μα απειλούν αρματωμένοι τρομοκράτες. Πρέπει να τους προλάβεις. Κι όταν δεν υπάρχουν; Να τους κατασκευάσεις! Κι ύστερα; Παράτα τους «ειδικούς» να ψάχνουν και την ανθρωπότητα στο σκοτάδι. Και τι να ψάξεις, που για ν’ αλλάξει «ρότα» το αεροπλάνο είναι υπόθεση μιας μικροσυσκευής φυτεμένης (λάθρα) στις μηχανές που σκάφους, αποβραδίς; Υπάρχουν πρόθυμοι, υπάρχουν δορυφόροι που (δήθεν) ψάχνουν (αν κάτι φανεί, συσκότισέ το), υπάρχουν και άνθρωποι που το (τους) πιστεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: