Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

syriza
ΕΡΩΤΗΣΗ                                     
27.1.2014
Προς τους Υπουργούς
-Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας
-Οικονομικών

Θέμα: Απαράδεκτο το κλείσιμο του εμπορικού καταστήματος του ΟΤΕ στην Άμφισσα.
Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014, αποφασίσθηκε το κλείσιμο 22 εμπορικών καταστημάτων ΟΤΕ ανά την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία και το κατάστημα στην Άμφισσας,  η οποία θα είναι η μοναδική πρωτεύουσα νομού που θα μείνει χωρίς εμπορικό κατάστημα ΟΤΕ.
Μετά το κλείσιμο 140 καταστημάτων πριν δύο (2) χρόνια, ανάμεσα στα οποία και το κατάστημα της Ιτέας, οι τηλεπικοινωνίες από κοινωνικό αγαθό θυσιάζονται στο βωμό των μνημονίων και των ιδιωτικοποιήσεων. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση αρνείται να αναπτύξει δημιουργικά, με κοινωνικό προσανατολισμό τον ΟΤΕ, την στιγμή που  η αξία μόνο  των κτιρίων του ΟΤΕ, στα κεντρικότερα σημεία των πόλεων, υπερβαίνει  τα 2,5 δις, χωρίς να συνυπολογιστούν η κινητή τηλεφωνία, τα οπτικά, η τεχνογνωσία στα πιο δυναμικά τμήματα των νέων τεχνολογιών κ.α. Να σημειωθεί ότι ολόκληρη η περιουσία του ΟΤΕ ξεπουλήθηκε έναντι πινακίου φακής, έναντι δηλαδή μόλις 120 εκ.ευρώ. Είναι άλλωστε γεγονός ότι παρά την ασύστολή σπατάλη  των διοικήσεων της συγκυβέρνησης, ο ΟΤΕ ήταν πάντα κερδοφόρος. Τα κέρδη του ΟΤΕ καταβάλλονται στη κρατική γερμανική Deutsche Telekom που, εκτός από το κλείσιμο των καταστημάτων του ΟΤΕ, έχει προχωρήσει σε δραματικές μειώσεις μισθών και στην επιβολή ενός μεσαιωνικού εργασιακού καθεστώτος.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω υποβάθμιση του ΟΤΕ από την κρατική γερμανική Deutsche Telekom και κατά συνέπεια οι προσφερόμενες από αυτόν υπηρεσίες προς τους Έλληνες πολίτες;
Οι ερωτώντες βουλευτές

Σταθάς Γιάννης
Διαμαντόπουλος Ευάγγελος
Στρατούλης Δημήτρης
Γάκης Δημήτρης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Α Σ Π Α Σ Ι Α ΟΥ ΟΥ ΟΥ ΟΥ !!!!!