Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ!


Σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για τα καλά νέα που σας μεταφέρουμε!
Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία ανατρέπει οριστικά τα έως σήμερα σχέδια για την εκτροπή του Αχελώου!
Δικαιώνει έτσι έναν συνεπή και υπομονετικό οικολογικό αγώνα 20 και πλέον ετών, για να σωθεί ο μεγάλος ποταμός από ένα παράλογο και κακοσχεδιασμένο έργο και η χώρα από τη σπατάλη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Κοντά στο Μυρόφυλλο. Τα σχέδια της εκτροπής προέβλεπαν τον κατακλυσμό αυτής της πανέμορφης περιοχής.
Η μάχη μας ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’90, μαζί με μερικές ακόμα οικολογικές οργανώσεις. Κοντά μας ήταν και δήμοι, κοινότητες και σύλλογοι πολιτών που θα επηρεάζονταν άμεσα από το έργο. Ενωθήκαμε για να υπερασπιστούμε τη φύση, την οικονομία και την κοινή λογική, παρόλο που γνωρίζαμε ότι θα δίναμε μια μάχη «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ».
Ο αγώνας αυτός είναι και μια τεράστια δική σας επιτυχία! Χωρίς τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα είχαμε την ανεξαρτησία και τη δύναμη για να πολεμήσουμε ένα πολυδιαφημισμένο «πελατειακό» έργο. Ένα έργο που όμως όχι μόνο δε θα έλυνε τα προβλήματα που υποσχόταν, αλλά που θα προξενούσε πολύ μεγαλύτερα. Χάρη σε σας, μπορέσαμε να πάμε κόντρα στο ρεύμα και να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη. Εκ μέρους των πολύτιμων οικοσυστημάτων του Αχελώου, σας ευχαριστούμε!
Και λίγα λόγια για την ιστορία... ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το παρόν κείμενο είναι το ευχαριστήριο της WWF Ελλάς για το τελικό αποτέλεσμα.
Μη νομίσει κανείς ότι είναι κάποιου πολιτικού. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.