Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η Νέα Δημοκρατία στα “χέρια” της Ντόρας.

bakogianni-kentrinews.gr
“Η Ντόρα μόνο για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη… δόξα τραβά”, μονολογούν πολλοί μέσα στη ΝΔ, βλέποντας την τέως υπουργό, τέως πρόεδρο και διορισμένη σήμερα βουλευτή Επικρατείας, να προσπαθεί να αλώσει, μέρα με τη μέρα, το κόμμα.

Στην προσπάθειά της αυτή αρωγός (;;) είναι, όπως λένε κάποιοι, ο γραμματέας (;;) της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος. Για τους μη μυημένους στα νεοδημοκρατικά δρώμενα ο Παπαμιμίκος αποτελεί προσωπική επιλογή του Αντ. Σαμαρά. Ο νεόκοπος γαλάζιος γραμματέας μάλιστα είναι διορισμένος, μιας και ποτέ δεν στήθηκαν κάλπες για την εκλογή του.
 
10_11_09-papamimikos_ntora
Ο Παπαμιμίκος και η Ντόρα
Ο… δια βοής γραμματέας της ΝΔ, καθ΄ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας δεν έφυγε ούτε μέρα, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, από το στρατόπεδο της Ντόρας Μπακογιάννη. Μάλιστα όπως φημολογείται στις εσωκομματικές εκλογές το 2009 στήριξε με όλες του τις δυνάμεις, χρησιμοποιώντας και τον μηχανισμό της ΟΝΝΕΔ, τη Ντόρα στον αγώνα που έδωσε για την αρχηγία της ΝΔ.
Η μεγαλοψυχία Σαμαρά
 Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ο πρωθυπουργός παίρνοντας το σφουγγάρι “έσβησε” το παρελθόν και πριν από λίγους μήνες διόρισε στη θέση του γραμματέα τον Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ο νέος γραμματέας από τη πρώτη μέρα που κάθισε στη νέα του κομματική καρέκλα άρχισε τις μεγαλοστομίες και τις εξαγγελίες για “αλλαγές” και “ανατροπές” στο κόμμα.
Και απ΄ότι φαίνεται φιλοδοξεί να τις “αρχίσει″ από τη πόλη που μεγαλούργησε κομματικά: τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος γραμματέας φέρεται “αποφασισμένος”-  χωρίς να μπει στο κόπο να ενημερώσει τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντ. Σαμάρα- να επαναφέρει δυναμικά στο κομματικό προσκήνιο στελέχη που έχουν πορευτεί χέρι – χέρι με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την επιστροφή – όπως φημολογείται στην συμπρωτεύουσα – στην τοπική ΝΔ του Λεωνίδα Φάκα. Ο Λεωνίδας Φάκας, στενός συνεργάτης και κουμπάρος της κ. Μπακογιάννη, βρέθηκε εκτός ΝΔ, μετά τη νίκη του Αντ. Σαμαρά το 2009. Και σήμερα, με την βοήθεια του Ανδρέα Παπαμιμίκου και του επικεφαλής της τοπικής ΝΔ, Μηνά Σαματζίδη, – φίλος κι αυτός παλαιόθεν της Ντόρας- ο Λ. Φάκας ετοιμάζεται να συμμετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ως μέλος στην διοικούσα της ΝΔ.
Γκρίνια στη ΝΔ
Ωστόσο, οι κινήσεις και οι “πρωτοβουλίες” του κ. Παπαμιμίκου προκαλούν δυσφορία στην πλειοψηφία των στελεχών της ΝΔ, ενώ γκρίνια υπάρχει και μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών της Θεσσαλονίκης, που βλέπουν αφενός να επιστρέφουν τα “ορφανά” της Ντόρας και αφετέρου να ακούνε για διάφορα σχέδια περιθωριοποίησης έμπειρων και ικανών στελεχών, που στήριξαν και στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά.
Ενημερώθηκε ο Σαμαράς
Προβεβλημένος βουλευτής της ΝΔ, που εκλέγεται στην Α΄ Θεσσαλονίκης, μετέφερε προ λίγων ημερών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές,  όλα όσα συμβαίνουν στην τοπική ΝΔ, στο Μαξίμου και συγκεκριμένα στον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού και υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη. Αμέσως ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός, ο οποίος έδωσε, σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, εντολή να “παγώσουν” όλες οι “αλλαγές” που σχεδίαζε να κάνει ο κ. Παπαμιμίκος στον κομματικό μηχανισμό της Θεσσαλονίκης. Το θέμα πλέον θα χειριστεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες και όπως μάθαμε ήδη έχει ζητηθεί από τον διορισμένο γραμματέα της ΝΔ να στείλει γραπτώς τις σκέψεις του για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. Τέλος, συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως το κόμμα δεν θα επιστρέψει σε λογικές “οικογενειοκρατίας” και σε εποχές που μόνο οι “φίλοι″ είχαν τα πρωτεία στη ΝΔ… Και ο νοών νοείτω, προσθέτουν!
* η φωτό του Παπαμιμίκου σε συγκέντρωση της Ντόρας, είναι από το antinews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: