Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Επάγγελμα “ζητιάνος”! Να μια καλή ιδέα για τον Στουρνάρα…

beggar
Αν νομίζετε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει εξαντλήσει όλες τις ιδέες για να εισπράξει χρήματα είσαστε γελασμένοι… Με την παρακάτω είδηση δίνουμε τροφή σκέψης στους Σαμαροστουρνάρηδες για νέες εξαγγελίες οικονομικών μέτρων, ανάπτυξης και «success stories»!
Στην Μέκκα λοιπόν του καπιταλισμού την Αμερική κάποιοι πολιτικοί σκέφθηκαν ότι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο επάγγελμα είναι αυτό του επαίτη! Άρα λοιπόν γιατί να μην φορολογείται;
Έτσι στον Δήμο Middle Township του Νιου Τζέρσει των ΗΠΑ, την σκέψη την έκαναν πράξη και δημιούργησαν  την «άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του επαίτη» η οποία χορηγείται  στους ζητιάνους της περιοχής με αίτησή τους εντελώς δωρεάν και με δυνατότητα μάλιστα ανανέωσης!  Η άσκηση του νέου επαγγέλματος κάνει πρεμιέρα  αύριο Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 και όσοι ζητιάνοι συλληφθούν χωρίς άδεια θα πρέπει να πληρώσουν 250 $ την πρώτη φορά, ενώ αν συλληφθούν τρεις φορές χωρίς άδεια θα φάνε πρόστιμο 1000 $ και μαζί ένα μήνα φυλακή και 15 ημέρες κοινωφελή εργασία (καταναγκαστικά έργα) για τον Δήμο!
 Μαζί βέβαια με την άδεια εργασίας επαίτη ψηφίστηκαν και κάποιες απαγορεύσεις όπως ότι το στέκι του εργαζόμενου επαίτη δεν μπορεί να είναι πλησίον (30 μέτρα) σε μηχανήματα αυτόματης  ανάληψης χρημάτων ή κοντά (8 μέτρα) σε είσοδο επιχείρησης. Επίσης απαγορεύεται κατηγορηματικά και με πρόστιμο η επαιτεία σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες ή στα παράθυρα αυτοκινήτων. Τέλος για το επάγγελμα του ζητιάνου δεν υπάρχει συνεχές ωράριο… μιας και αυτό απαγορεύεται δια ροπάλου από τις οκτώ το βράδυ μέχρι τις οκτώ το πρωί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: