Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Εμπορικοι Σύλλογοι Άμφισσας και Ιτέας για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας



ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

”Οποιαδήποτε επέκταση ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μόνο αναστάτωση και επιπλέον λειτουργικά έξοδα θα προσφέρει στα καταστήματα” αναφέρει η ανακοίνωση του Ε.Σ. Άμφισσας -Ανοικτά τις Κυριακές τα σούπερ Μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ και ΚΑΡΦΟΥΡ .
Άνοιξε για τα καλά και στη Φωκίδα ο διάλογος  για την εφαρμογή του νόμου που αφορά την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας .
Πριν από λίγες ημέρες  ο Εμπορικός Σύλλογος Άμφισσας ανακοίνωσε ότι η θέση του είναι τα καταστήματα να ανοίγουν για μια Κυριακή το χρόνο , αυτήν πριν τα Χριστούγεννα.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τυχόν επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων μόνο αναστάτωση και επιπλέον λειτουργικά έξοδα θα επιφέρει στα καταστήματα της πόλης.
Εντωμεταξύ , σύμφωνα με τη γραμματέα του αντίστοιχου συλλόγου της Ιτέας κας Ρούλας Μέγκου , η θέση των εμπόρων είναι ίδια με των συναδέλφων τους της Άμφισσας.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας, όπως κατατέθηκε στην Π.Ε. Φωκίδας
Κύριοι,
Με βάση της διατάξεις του άρθρου 16 του Ν.4177/2013 με θέμα την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές , η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας  είναι το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων να ισχύει για μία (1) και μόνο Κυριακή το χρόνο και αυτή πριν τα Χριστούγεννα.
Καμία άλλη αλλαγή στο ήδη ισχύον καθεστώς δεν είναι σε θέση να προσφέρει οτιδήποτε θετικό στην παρούσα φάση στο εμπόριο, έτσι όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στις δύσκολες οικονομικά στιγμές που διανύουμε τα τελευταία χρόνια με την κρίση. Συνεπώς οποιαδήποτε επέκταση ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μόνο αναστάτωση και επιπλέον λειτουργικά έξοδα θα προσφέρει στα καταστήματα.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
             Η Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας
Ευσταθία Θεοδωρακοπούλου                Παππάς Νικόλαος
Επιπλέον  να σημειώσουμε ότι τα Δ.Σ. των σούπερ μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ και ΚΑΡΦΟΥΡ  μετά από  πρόσφατη απόφαση  του προτίθεται να ανοίγει όλες τις Κυριακές του χρόνου , αρχής γινομένης από την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.
Αυτή η απόφαση αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στον εμπορικό κόσμο της Άμφισσας που διαβλέπει ότι δεν θα μπορέσει να αντέξει στον άνισο ανταγωνισμό όσο και στους εργαζόμενους οι οποίοι - αν και έχουν ανάγκη τα χρήματα- βλέπουν ακόμη μια κατάκτηση αιώνων να καταργείται στο όνομα της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: