Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Τεταμένη η ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη

Ετοιμάζουν παρέμβαση στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας , παρουσία μόνο πολιτών οι οποίοι διαθέτουν προσκλήσεις και επισήμων πραγματοποιείται σήμερα στις 11.00 η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.
Μέτρα ασφαλείας έως την ολοκλήρωση της παρέλασης:
Κλειστό θα παραμείνει το τμήμα της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Σεραφείμ μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αθανασίου Διάκου. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση, θα έχουν πρόσβαση στο υπόλοιπο τμήμα της λεωφόρου.
Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση, καθώς και η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οδό Γ. Παπανδρέου, (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Μητρ. Κυδωνίων), Βασιλέως Γεωργίου (από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Ν. Γερμανού), Μ. Μπότσαρη , Καραϊσκάκη, Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π. Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, (από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου), Στρατηγού Κακαβού, Παύλου Μελά, (από πλατεία Λ. Πύργου μέχρι Τσιμισκή), Σουλιώτη (από Καλλιδοπούλου μέχρι Στρ. Κακαβού).
Επίσης, απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων: στην Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λ. Μ. Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ. Γεωργίου καθώς και στο παρκινγκ, που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν. Σουλιώτη, μέχρι να ολοκληρωθεί η παρέλαση.
Η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη
Τα οξυμμένα πνεύματα από την πρόσκληση που απηύθυνε ο Απ. Τζιτζικώστας στους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής να παραστούν στην εξέδρα των επισήμων, ηλέκτρισαν έτι περαιτέρω οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη, περί ΠΑΣΟΚ και εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίες -καίτοι- τις ανακάλεσε δυναμίτισαν το πολιτικό σκηνικό.
Ως εκ τούτου ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε χθες ότι δεν πρόκειται να παραστεί ενώ ότι θα απόσχουν είχαν ήδη ανακοινώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.
Συγκεντρώσεις
Παράλληλα, αναμένεται να πραγματοποιηθούν τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη.
Όπως μεταδίδει το thesstoday, στις 09.30 μέλη του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και της ΕΔΥΕΘ θα συγκεντρωθούν στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου με την οδό Παρασκευοπούλου.
Στις 10.00 στον Λευκό Πύργο θα γίνει η συγκέντρωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και των εκπαιδευτικών.
Επίσης, στο ίδιο σημείο στις 10.30 θα συγκεντρωθούν οι μοτοσικλετιστές εν δράσει που θα παραμείνουν μέχρι τις 14.00, ενημερώνοντας τον κόσμο για τις δράσεις τους.
Τέλος, στις 13.00, από την Καμάρα θα ξεκινήσει ποδηλατοπορεία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: