Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Δίναμε 500 εκατ. ευρώ σε συνταξιούχους – μαϊμού! Στη Δικαιοσύνη όλες οι υποθέσεις.


Ληστεία δημοσίου. Περίπου 86.000 συμπολίτες μας υπεξαιρούσαν από το δημόσιο 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για συντάξεις - μαϊμού. Στην Δικαιοσύνη οι υποθέσεις.

Η απογραφή συνταξιούχων σε όλα τα κύρια και επικουρικά ταμεία της χώρας, έδειξε ότι 57.164 συνταξιούχοι κύριας και 33.960 επικουρικής σύνταξης, οι οποίες καταβάλλονταν κανονικά έως σήμερα, δεν υπάρχουν αποκάλυσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ πληρώνονταν από τα ελλειμματικά ασφαλιστικά ταμεία και δεν πήγαιναν σε δικαιούχους, αλλά κάπου αλλού.
Συνήθως σε συγγενείς που απλώς δεν είχαν δηλώσει το θάνατο του δικαιούχου, καθώς τα ληξιαρχεία όλης της χώρας δεν έχουν μηχανογράφηση.

Ειδικότερα, η απογραφή που έληξε πριν από λίγες ημέρες έδειξε τα εξής εντυπωσιακά αποτελέσματα:
* Στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ δεν απεγράφησαν 52.189 δικαιούχοι κύριας σύνταξης
* Στο ΕΤΕΑΜ δεν απεγράφησαν 33.960 δικαιούχοι επικουρικής σύνταξης
* Στο ΤΑΠ – ΟΤΕ δεν απεγράφησαν 4.753 δικαιούχοι κύριας σύνταξης
* Στο ΤΑΠΙΛΤ δεν απεγράφησαν 222 δικαιούχοι κύριας σύνταξης

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας οι καταβολές των συγκεκριμένων συντάξεων διεκόπη και όλες αυτές οι υποθέσεις θα διερευνηθούν για να διαπιστωθεί ποιοι και για πόσο μεγάλο χρονικό διάστημα λάμβαναν συντάξεις δικαιούχων παράνομα.
Θα ζητηθεί η επιστροφή των χρημάτων και οι υποθέσεις θα σταλούν στη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα,όπως ανακοινώθηκε από το 2013 κάθε αλλαγή οικογενειακών δεδομένων των ασφαλισμένων (γάμος, διαζύγιο, θάνατος) θα πρέπει να συνοδεύεται από συμβολαιογραφική πράξη. Για την καταγραφή των στοιχείων αυτών θα υπάρχει ηλεκτρονική διασύνδεση των συμβολαιογράφων με τα ασφαλιστικά ταμεία.

Δηλαδή, προστίθεται ένα επιπλέον γραφειοκρατικό βάρος στους ασφαλισμένους καθώς το κράτος δηλώνει απερίφραστα ότι δεν μπορεί να διασυνδέσει ηλεκτρονικά τα ληξιαρχεία της χώρας με μια κεντρική βάση δεδομένων.

Ανεξαρτήτως αυτών, ανακοινώθηκε επίσης ότι σε επόμενη φάση θα ζητηθεί καταγραφεί για δύο άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων:
Τους δικαιούχους των συντάξεων χηρείας
Τις άγαμες θυγατέρες που λαμβάνουν τη σύνταξη των γονιών τους.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΙΜΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

θα ήθελα οι αρμόδιοι να μου λύσουν μια απορία: 'Οταν οι κοινοί θνητοί φτάνουμε στα ταμεία να δηλώσουμε οποιαδήποτε αλλαγή της οικογενειακής μας κατάστασης πολύ δε περισσότερο τον θάνατο συγγενούς υποκείμεθα σε χρονοβόρα και επώδυνη θα έλεγα διαδικασία. Πώς έχουν ξεφύγει όλοι αυτοί οι συνταξιούχοι "μαϊμούδες"; Μήπως κάποιοι υπάλληλοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και κάποιοι διευθυντές ταμείων διορισμένοι με παχυλούς μισθούς δεν έλεγξαν τις αποφάσεις συνταξιοδότησης; Και από πέρσι που έγινε η πλήρης απογραφή των δικαιούχων μέχρι σήμερα τι συνέβη; Τι έγινε με τις δηλώσεις Σπυρόπουλου ότι με ταχύτατες διαδικασίες μηχανογραφούνται τα πάντα; Ποιος ελέγχει τον κύριο Σπυρόπουλο και τους υφισταμένους του για τα 500.000.000 ευρώ που χάθηκαν; Πότε επιτέλους θα αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες εκεί που πρέπει; Και φυσικά στο τέλος όπως πάντα η εύκολη λύση: Πάλι θα την πληρώσουν οι Έλληνες Πολίτες.