Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΤΟΠ. ΚΟΙΝOΤHΤΩΝ ΤΗΣ Δ.Ε. ΚΑΛΛΙΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΕΩΝ

Μαυρολιθάρι, 6/9/2012

Προς: Δήμαρχο Δελφών Κο Νικόλαο Φουσέκη

ΚΟΙΝ.: 1. Βουλευτή Φωκίδας Κα Ασπασία Μανδρέκα, 2. Υπουργείο Οικονομικών

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΠ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ - ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΑ Τ.Μ. ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΕΤΗΔΕ (ΩΣ ΧΑΡΑΤΣΙ) ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΕΩΝ

Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε τη δυσαρέσκεια και την αντίδραση των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων στην απαράδεκτη αύξηση του Ειδικού Τέλους, γνωστό ως ‘’Χαράτσι’’, στην περιοχή από 3 Ευρώ σε 4 Ευρώ ανά τ.μ.. Σύμφωνα με την ομόφωνή απόφασή του 391/22-11-2011 ο Δήμος έχει χαρακτηρίσει το ''Χαράτσι'' άδικο ,παράνομο αντισυνταγματικό και καταχρηστικό, ωστόσο οι πολίτες κατά την πλειοψηφία τους φοβούμενοι των κυρώσεων που θα είχαν σε περίπτωση που δεν θα πλήρωναν, με σημαντικότερη αυτήν της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, υπέστησαν και αυτό το δυσβάστακτο οικονομικό μέτρο.
Η περιοχή την Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων μέχρι σήμερα αντιμετωπίζονταν ακόμα και από το Υπουργείο Οικονομικών, ως ορεινή μειονεκτική περιοχή, με την τοπική οικονομία της να εξαρτάται κυρίως από κτηνοτροφικές δραστηριότητες. Τα σπίτια για τα οποία οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν το ''Χαράτσι'' είναι παλαιά και αρκετά από αυτά πλέον μη κατοικήσιμα.

Αιφνιδιαστήκαμε με την παραλαβή των λογαριασμών της ΔΕΗ όταν αντικρίσαμε την αλλαγή προς τα πάνω στο περίφημο ''Χαράτσι'' και κατόπιν επικοινωνίας μας με την ΔΟY Άμφισσας πληροφορηθήκαμε ότι η αύξηση ήταν γενικότερη σε όλο τον Δήμο Δελφών και κατ' επέκταση σε όλο τον Νομό Φωκίδας.Οι κάτοικοι στις Ορεινές Κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων θεωρούν τουλάχιστον απαράδεκτο, να καλούνται να πληρώσουν το ίδιο Τέλος με ζώνες αστικών Κέντρων του Νομού, την στιγμή που με δυσκολία επιβιώνουν σε μια δύσκολη, φτωχή ορεινή περιοχή.
Αυτό που ζητάμε από εσάς, εφόσον γνωρίζετε πολύ καλά την ιδιαιτερότητα της περιοχής, είναι να κάνετε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να παραμείνει το ''Χαράτσι'' στα περσινά επίπεδα για Ορεινές ζώνες όπως είναι η Δημοτική Ενότητα Καλλιέων, και θα θέλαμε να το λάβετε υπόψη ως μια επιτακτική ανάγκη και άμεση προτεραιότητα για την επιβίωση της περιοχής και των κατοίκων της.

Οι Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Τοπ. Κοινοτήτων Δημ. Ενότητας Καλλιέων

Μαίρη Ανδρεοπούλου - Τ.Κ. ΣΤΡΩΜΗΣ
Κυριακή Λαζαροπούλου - Τ.Κ. ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ
Αθανάσιος Μαστροκωστόπουλος - Τ.Κ ΑΘ.ΔΙΑΚΟΥ
Αριστείδης Μπακογιάννης - Τ.Κ. ΠΥΡΑΣ
Χαράλαμπος Παλιούρας - Τ.Κ. ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙΟΥ
Ιωάννης Σαρλής - Τ.Κ. ΜΟΥΣΟΥΝΙΤΣΑΣ
Ηλίας Τσιαπάρας - Τ.Κ. ΚΑΣΤΡΙΩΤΙΣΣΑΣ

 

2 σχόλια:

ΕΛΛΗΝΑΣ είπε...

AYTA KANOYN OI ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ.ΤΗ ΜΙΑ ΠΟΥΣΤΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΔΑΡΣΙΜΟ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΙΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΣΤΩ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΠΡΟΠΟΛΕΜΙΚΑ.ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΩΛΟΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΞΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΛΑΦΡΥΝΟΥΝ ΛΙΓΟ,ΟΤΙ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕ?ΜΗΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ?

Ανώνυμος είπε...

στο προηγουμενο αντιδρασατε???
δλδ αν το ξαναβαλουν 3 ευρα ειστε ευχαριστημενοι???
καλα να μας τα κανουν λοιπον..
βρισκουν και τα κανουν..
αν δεν το πληρωνε ΚΑΝΕΝΑΣ θα το επαιρνε πισω ο χαρατσακιας ο μπενυ..
αλλα τρεξανε αυτοι που ειχανε να ''ξεμπερδευουν''
αυτα βλεπουν και θα μας ρημαξουν