Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή - καταγγελία κου Στ. Σχοινά προς το Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Δελφών.

«Τουμπανάρια»
 
Προς τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών
Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο

     Κύριε Παναγιωτόπουλε σας στέλνω δύο έγγραφα συνολικών σελίδων τεσσάρων, θεωρώντας ότι σας βοηθάω να βελτιώσετε την εικόνα που έχετε για την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου.
     Τα γνωστά άσχημα δεδομένα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα για τις Υπηρεσίες αυτές, στην περίπτωση του Δήμου Δελφών έχουν ξεπεραστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε τα δημόσια πρόσωπα που ασκούν διοίκηση δεν περιμένουν ολοκλήρωση δικαστικών αποφάσεων για να ενεργήσουν.
    Αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση των ασκούντων οποιασδήποτε μορφής διοίκηση να μην έχουν κρυφό καμάρι αυτό που όλος ο κόσμος το έχει τούμπανο.
     Εάν συμβαίνει να μην γνωρίζουν αυτό που όλοι οι πολίτες έχουν τούμπανο δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν που και τα δύο κάθε άλλο παρά τιμούν του διοικούντες: Ή δεν γνωρίζουν τι διοικούν ή ακόμη χειρότερα το γνωρίζουν και δεν κάνουν τίποτα για να το θεραπεύσουν, δηλαδή συγκαλύπτουν επίορκους δημόσιους υπαλλήλους αφήνοντάς τους να βασανίζουν τους πολίτες.
     Απευθύνομαι σε σας λόγω της θέσης σας και διότι γνωρίζετε ότι σας εκτιμώ, δεδομένου ότι είναι γνωστό ότι μιλάω ευθέως στους πάντες και δεν συνηθίζω να κομπλιμεντάρω.
{Υ.Γ. Είναι δυνατόν να περιμένει κανείς να λειτουργήσουν υπηρεσίες, ούτως ή άλλως προβληματικές, όταν επί πέντε συναπτά έτη συγκαλύπτουν, με τον προκλητικότερο τρόπο, τον Πολιτικό τους Προϊστάμενο, σε παρανομίες, διοικητικά τελεσίδικες και μεγέθους που δεν έχει γνωρίσει παρόμοιες ο Νομός.
     Με φθηνούς ισχυρισμούς αποφεύγουν να επιβάλλουν πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ στους πελάτες του ιδιωτικού γραφείου του Πολιτικού τους Προϊσταμένου, όταν οι πολίτες βογκούν από τις οικονομικές συνθήκες που ζουν και όταν ο φτωχός συνταξιούχος των 500 ευρώ βλέπει την πενιχρή σύνταξή του να περικόπτεται ακόμη.
     Τα τελευταία πέντε χρόνια, που διαδραματίζεται η υπόθεση του Αρχαιολογικού χώρου των Δελφών στον Παρνασσό, δεν είδα ούτε άκουσα έστω και έναν Νομαρχιακό Σύμβουλο ή Δημοτικό Σύμβουλο να πάρει δημόσια θέση.
     Επαναλαμβάνω ότι Διοικητικά το Θέμα είναι τελειωμένο, οι αρχαιολογικές και Οικοδομικές άδειες έχουν ανακληθεί με την εντολή από το Υπουργείο Πολιτισμού να ακολουθηθεί η διαδικασία των αυθαιρέτων. Τα πρόστιμα αυθαιρέτων είναι μερικών εκατομμυρίων ευρώ για τους δύο πελάτες του Τεχνικού Γραφείου του Πολιτικού Προϊσταμένου της Πολεοδομίας (η υπόθεση εκτυλίχθηκε όταν λειτουργούσε το τεχνικό γραφείο).
     Επειδή τόλμησα να δημοσιοποιήσω το θέμα, όχι ως απλός πολίτης που θα είχα κάθε δικαίωμα αλλά ως θεσμικό εντεταλμένο όργανο, έχω δεχθεί πρωτοφανή επαγγελματικό πόλεμο από τους επίορκους υφισταμένους του σημερινού κ. Δημάρχου.
     Δεν διστάζουν ακόμη και να παρασύρουν δικαστικές αρχές με ψευδείς και παραπλανητικές καταθέσεις εις βάρος μου, οι οποίες έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Δείχνουν όμως το κατάντημα της διοίκησης και του κράτους σε τοπικό επίπεδο.
     Τα συνημμένα που σας στέλνω είναι για να δείτε ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και στον γιό μου.
     Θα προσπαθήσω να ενημερώσω όλους τους δημοτικούς συμβούλους διότι πιστεύω ότι η εντιμότητα των περισσοτέρων δεν τους επιτρέπει να φανταστούν ότι είναι δυνατόν να υπάρχουν Πολιτικά Πρόσωπα με υψηλότατες θέσεις που αντί να αναλάβουν τις ευθύνες των παρανομιών τους προσπαθούν να εκφοβίσουν και καταστρέψουν όποιον τολμήσει να τις δημοσιοποιήσει.}

Ιτέα 17 Σεπτεμβρίου 2012
Με εκτίμηση
Στέλιος Σχοινάς



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παναγιωτόπουλε, μάλλον θα πρέπει να πάρεις θέση, γιατί πλέον το πράγμα αποκτάει άλλες διαστάσεις και κινδυνεύουνε πολλές...θέσεις. Δεν μπορείς να κρύβεσαι κι εσύ και πολλοί άλλοι. Γιατί ο Δήμος Δελφών δεν είναι κληρονομιά κανενός και δεν διεκδικείται από κανέναν...μπέη. Και πρόσεξε κύριε Παναγιωτόπουλε, γιατί είσαι εκλεγμένος από τον κόσμο και δεν είσαι διορισμένος απο τον Φουσέκη. Και σαν νομικός, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μπορεί να είναι τυφλή, αλλά πάντα κρατάει ένα σπαθί και ένα ζύγι.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ,ΑΦΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ?
ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ.ΔΕΛΦΩΝ, ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ?ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ??
ΜΗΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ??