Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Στους οικονομικούς εισαγγελείς η λίστα του ΣΔΟΕ με τους 33 πολιτικούς - Ελέγχονται καταθέσεις, θυρίδες και περιουσιακά στοιχεία - VIDEO


- Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη - Ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά την εμπλοκή του

 - Σύσκεψη των εισαγγελέων σήμερα Δευτέρα για την υπόθεση

 - Στο "μικροσκόπιο" καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, θυρίδες, σπίτια, σκάφη, αυτοκίνητα, πολυτελείς αγορές και offshore εταιρίες

 - Ελέγχουν και τις συζύγους των πολιτικών

Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων η λίστα του ΣΔΟΕ με τους 33 πολιτικούς που φαίνεται να πλούτισαν αιφνίδια και περιεργα.

Σήμερα, Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την περιβόητη λίστα που περιλαμβάνει ονόματα 33 νυν και πρώην βουλευτών των δύο μεγάλων κομμάτων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

Ειδικότερα, η λίστα με τα 33 ονόματα των βουλευτών διαβιβάστηκε από το ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη. Αμέσως οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί ενημέρωσαν τον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή για την άφιξη τις λίστας. Ο τελευταίος κάλεσε, για αύριο, τους Πεπόνη και Μουζακίτη σε σύσκεψη στον 'Αρειο Πάγο, για να δουν από κοινού τα ονόματα της λίστας, τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν και για να ελέγξουν εάν σε βάρος κάποιων από τους 33 έχουν δρομολογηθεί ήδη ποινικές διαδικασίες. Επίσης, θα προγραμματίσουν τα επόμενα βήματά τους, καθώς η εμπλοκή βουλευτών και υπουργών θέλει «λεπτούς» χειρισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα θα μεταβεί σήμερα το πρωί  και ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης αφού το όνομά του ακούστηκε να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Μάλιστα δεν αποκλείεται ο κ. Μεϊμαράκης να παραιτηθεί από το αξίωμα του προέρου της Βουλής. Φαίνεται πως την Κυριακή συνομίλησε τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον Ε. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη.

 

Επίσης η λίστα με τα ονόματα φαίνεται να μεγαλώνει και δεν αποκλείεται να φτάσουν και τους 50. Στο μικροσκόπιο φαίνεται πως έχουν μπει καταθέσεις σε τράπεζες σε Ελλαδα και εξωτερικό, θυρίδες, περιουσιακά στοιχεία όπως σκάφη, σπίτια και εξοχικά, αυτοκίνητα, σκάφη, και ακριβές αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι πριν τέσσερις μέρες ο κ.Παντελής παρενέβη στο θέμα της λίστας και έδωσε εντολή στους συναδέλφους του Πεπόνη και Μουζακίτη να ερευνηθεί εάν όντως υπάρχει αυτή η λίστα με τα ονόματα των βουλευτών, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου. Και σε καταφατική περίπτωση, ζήτησε ο Παντελής, να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί και από ποιους τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δράση (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) ή οποιοδήποτε άλλο έγκλημα το οποίο σχετίζεται με παράνομο πλουτισμό.

Ο Παντελής στην παραγγελία προς τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς υπενθύμιζε ότι εάν διαπιστώσουν ποινικά κολάσιμες πράξεις οι οποίες έχουν τελεστεί από υπουργούς, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Αντίθετα, σημείωνε ο Παντελής, για τους εν ενεργεία βουλευτές επιτρέπεται η διενέργεια όλων εκείνων των ανακριτικών πράξεων που είναι απαραίτητες για την βεβαίωση του εγκλήματος "όχι όμως και εκείνων που θίγουν το πρόσωπο των βουλευτών", καθώς προηγουμένως θα πρέπει να ζητηθεί η άρση της ασυλίας τους από την Βουλή.

Απόλυτη διαφάνεια στην υπόθεση των πολιτικών που φέρονται να εμπλέκονται σε παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, ζητεί το ΠΑΣΟΚ. Κύκλοι της Ιπποκράτους αναφερόμενοι στο θέμα τόνιζαν: "Απόλυτη διαφάνεια και άμεση διερεύνηση. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία σκιά σε τέτοια θέματα". Από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ονόματα που ακούστηκαν μέχρι στιγμής εκτός του Β. Μεϊμαράκη είναι και του κ. Λιάπη αλλά και του κ. Βουλγαράκη.
 


www.newsit.gr
 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛΑΔΟΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:"ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ"!!!ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ,ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ,ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΝΤΑΙ ΓΕΛΑΣΤΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ;ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ;ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΣΑΝ ΤΑ 1500 ΜΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ;Η ΤΑ 3000 ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ;ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ;ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗ ΤΣΙΠΡΑ,ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΜΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ".ΙΔΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!! ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΟΠΡΑΝΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΣΤΑΚΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑΣ.ΕΡΜΕ ΛΑΕ ΑΜΑ ΞΥΠΝΟΥΣΕΣ ΕΝΑ ΠΡΩΪ.ΟΧΙ ΧΡΥΣΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΗ ΑΥΓΗ.ΟΧΙ ΕΝΑ ΛΟΧΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕΣ.ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΣΟΥΝ,ΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ.ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ;Σ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΥΣΤΟΠΟΥΤΑΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ;

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΣΑ ΚΟΝΟΜΗΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΙΜΗ "ΕΝΩ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΥΜΜΗΡΙΣΜΕΝΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ" ΟΛΑ ΤΑ CITROEN ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ??? ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΕΡΝΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΕΤΑΜΑ ΔΙΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ Τ ΑΓΟΡΑΖΕ ΚΑΝΕΙΣ !!! Π Ο Σ Α ???

ΙΤΙΩΤΙΣΑ είπε...

Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράστηκαν το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας.Γιατί έμαθαν στους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ :"Ακόμα κι όταν η πατρίδα κινδυνεύει να σκλαβωθεί ή να πέσει στα χέρια ανάξιων κυβερνιτών, είναι ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕΙΣ παρά να την εγκαταλήψεις και να καταφύγεις στην εξορία. Είναι προτιμότερο να υποφέρουμε όλες αυτές τις ταλαιπωρίες παρά να δεχτούμε ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΕΙΡΩΤΕΡΟΥΣ". Σημάδι της εξουσίας δεν θα πρέπει να γίνει ποτέ η δύναμη αλλά το ΗΘΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει το πρώτο σχόλιο με την κάθαρση και την απονομή δικαιοσύνης; Οταν θα πάψουμε να βλέπουμε το δέντρο που μας επιβάλλουν τα ΜΜΕ και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που μας κυβέρνησε μέχρι σήμερα και μας κυβερνά, όταν σταματήσουμε να βγάζουμε ο ένας εργαζόμενος τα μάτια του άλλου, τότε θα δούμε το δάσος, θα γίνουμε μια γροθιά και ίσως μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΝΩΝΥΜΟ.
ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΑΝΙΖΕΣΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ.
ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΟΥΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΙΤΙΩΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ,ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ,ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ,ΠΑ,ΠΑ,ΠΑ,ΠΑ,ΠΑ.ΑΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.