Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΤΕΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΣΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Ιτέα 21-9-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 19-9-2012, έγινε στο Δημαρχείο της Ιτέας η προγραμματισμένη εκδήλωση - συζήτηση, της πρωτοβουλίας πολιτών «ΟΧΙ ΣΤA ΧΑΡΑΤΣΙΑ»
Την συζήτηση παρακολούθησαν πάρα πολλοί συμπολίτες μας και αρκετοί μάλιστα από αυτούς, τοποθετήθηκαν σχετικά με τα χαράτσια και την επίθεση της κυβέρνησης στους μισθούς στις συντάξεις και στο κοινωνικό κράτος. Η εκδήλωση άρχισε με ανάγνωση επιστολής της βουλευτού Φωκίδας κ. Α. Μανδρέκα η οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με τους βουλευτές Φθιώτιδας Βασίλη Κυριακάκη και Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Τριανταφύλλου. Παραβρέθηκε ο κ. Δημ. Καραγιάννης εκ μέρους των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συνταξιούχων Ιτέας Κίρρας και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο μας. Επίσης παρούσα δήλωσε η κ. Μαντά Γεωργία Πρόεδρος Κίρρας, ο Κοινοτ. Σύμβουλος κ. Κουφάλης και ο Δημοτ. Σύμβουλος κ. Μέγκος.

Από τους διοργανωτές , διαβάστηκαν δύο εισαγωγικά κείμενα. Το πρώτο αναφερόταν στην δράση της πρωτοβουλίας στα προβλήματα στις λύσεις, αλλά και στα αδιέξοδα της σημερινής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης. Το δεύτερο επικεντρωνόταν στο σοβαρό πρόβλημα του δανεισμού των νοικοκυριών, την αιχμαλωσία των πολιτών από το αδηφάγο τραπεζικό κεφάλαιο, προτείνοντας λύσεις επ αυτού. Κατατέθηκε σχέδιο ψηφίσματος το οποίο στο τέλος εγκρίθηκε υπογράφηκε από τους συμπολίτες και δημοσιεύεται παρακάτω. Ακολούθησαν τοποθετήσεις των εκπροσώπων κομμάτων.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ο βουλευτής Φθιώτιδας Β. Κυριακάκης αναφέρθηκε στο γενικότερο πολιτικό σκηνικό και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι επιμέρους αγώνες ενάντια στις περικοπές, στα κάθε είδους χαράτσια και στην αύξηση του κόστους ζωής πρέπει να αποτελέσουν κομμάτι ενός ευρύτερου αγώνα ανατροπής της σημερινής πολιτικής κατάστασης που επιβάλλει το Μνημονιακό καθεστώς Τρόικας και τρικομματικής κυβέρνησης» . «Πρώτος σταθμός αυτού του αγώνα» είπε «θα μπορούσε να αποτελέσει η επερχόμενη Γενική Απεργία στης 26 Σεπτεμβρίου.» Στην διάρκεια της εκδήλωσης και οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων.

Εκ μέρους των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» ο κος Δημ. Καραγιάννης εκτός της συμπαράστασης αλλά και της ενεργού αρωγής του στην Πρωτοβουλία Πολιτών έδωσε το μήνυμα του κόμματος του, καλώντας τον λαό για αντίσταση και ξεσηκωμό για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής των πρόθυμων εγχώριων δοτών και συνεργατών των επικυρίαρχων κατακτητών της Ελλάδας μας. Τόνισε ότι τα μέτρα για το πακέτο των 11,5+ δις ευρώ θα είναι η "ταφόπλακα" για την κοινωνία και πως δεν θα είναι τα τελευταία! Καθώς επίσης ότι η «ανατροπή» μπορεί να έρθει μέσα από τον ίδιο τον λαό και όχι μόνον από την πολιτική. Αναπτύχθηκε δημοκρατικός ήρεμος εποικοδομητικός διάλογος από πολλούς πολίτες στη συνέχεια. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν . Η προσέλευση του κόσμου μας δίνει κουράγιο ώστε να συνεχίσουμε.

ΦΙΛΟΙ και ΦΙΛΕΣ η ημέρα που γράφονται τα παραπάνω είναι η ημέρα που ένας μέγιστος πατριώτης, ο Νομπελίστας Γ. Σεφέρης πέθανε πριν 41 χρόνια. Ας μας επιτραπεί λοιπόν να κλείσουμε το δελτίο τύπου με 2 στίχους του νομπελίστα ποιητή.
«Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχθείτε. Yποταχθήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη. Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν αγαπήσετε. Αγαπήσαμε και βρήκαμε τη στάχτη. Mας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή μας. Bρήκαμε τη στάχτη. Mένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας Tώρα που δεν έχουμε πια τίποτα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: