Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Διαταγή Ντογιάκου να ερευνηθούν οι παραγραφές στο σκάνδαλο Siemens


Θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων.

Άμεση είναι η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου στην παραγραφή των αδικημάτων στην υπόθεση του σκανδάλου Siemens, που ταλάνιζε επί χρόνια τον πολιτικό και δικαστικό κόσμο.

Με αφορμή την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με την οποία κρίθηκε ότι στην υπόθεση σκανδάλου Siemens μεγάλος αριθμός των επί μέρους αξιοποίνων πράξεων έχουν υποπέσει σε παραγραφή, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διενεργήσει προσωπικά προκαταρκτική εξέταση.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής έρευνας είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο πρόσωπα τα οποία με οποιονδήποτε τρόπο και οποιαδήποτε ιδιότητα είχαν συμμετοχή στους δικονομικούς χειρισμούς της υπόθεσης της Siemens, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην παραγραφή των αξιοποίνων πράξεων, με δικές τους ποινικού χαρακτήρα ενέργειες ή παραλείψεις.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: