Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Οι αιρετοί της Φωκίδας «κατά πλειοψηφία» ψήφισαν υπέρ του φ/β πάρκου στο Γαλαξίδι και τα υ/η σε Αθ.Διάκο και Πυρά




Για να γνωρίζετε τι ψήφισαν στην ΕΠΠΖ  χθες :

Για το Φ/Β στο ΜΥΤΙΚΑ 
ΥΠΕΡ κατά πλειοψηφία
ΚΑΤΑ ο Μπάκας
ΠΑΡΟΝ (= ΥΠΕΡ) Ανδρεοπούλου, Αγγελόπουλος (;) Τον έχουν και στο 
ΚΑΤΑ και στο ΠΑΡΟΝ

Για τα Υ/Η σε Αθ. ΔΙΑΚΟ & ΠΥΡΑ 
ΥΠΕΡ κατά πλειοψηφία
ΚΑΤΑ ο Μπάκας και Αγγελόπουλος, Ανδρεοπούλου. Τώρα γιατί 
το σκεπτικό που εξέφρασε  η Ανδρεοπούλου για τα Υ/Η 
δεν ισχύει για το ΜΥΤΙΚΑ πρέπει να μας το αναλύσει η ίδια. 

Με εκτίμηση
Π. Μέγκος 

Αναρτήθηκε πριν λίγο στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Γαλαξιδιωτες αιρετοί έκαναν το πρέπον, τρίζουν τα κόκαλα του Μητροπουλου

Ανώνυμος είπε...

Σε πληρη σύγχυση ή και επικινδυνα αδιαβαστοι προκυπτουν οι αιρετοι που ψηφισαν για ακομα περισσοτερες ΑΠΕ στο Δημο Δελφων, με κραυγαλεα εγκατασταση αυτη τιυ φωτοβολταικου στο Γαλαξιδι.

Αν καποιος μιλουσε για εναν ασημαντο και αχρηστο παραγωγικα τοπο, η συζητηση θα ηταν αλλη.

Δεν μπορει ομως μετα απο τοσα χρονια εντονης συζητησης σε παμπολλα τοπικα, δημοτικα και περιφερειακα συμβουλια, να μην καταλαβε κανεις απο αυτους τιποτα. Πρωτα απ ολα το Γαλαξιδι βρισκεταθ μεσα στο Δελφικο Τοπιο που προσφατα απασχολησε την Europa Nostra, την Ευρωπαικη Επιτροπη και την UNESCO, οταν αποδειχτηκε περιτρανα οτι η Ελληνικη Πολιτεια απο την τοπικη αυτοδιοικηση μεχρι την κυβερνηση, εδρασαν ανευθυνα και καταστροφικα προκειμενου να εξυπηρετουσουν συγκεκριμενα ιδιωτικα συμφεροντα με οτι σημαινει συνηθως αυτο. Και οπως ειναι γνωστο σε καθε προσωπο που εχει στοιχειωδη αντιληψη περι προστευομενων Τοπιων, οι ΑΠΕ ειναι απαγορευμενες απο την ανακυρυξη καθε τετοιου θεσμου.

Ακομα ομως και εαν τα προσωπα αυτα τελουν υπο παντελη απουσια σχετικης παιδειας και πολτιτιστικου επιπεδου, την οικονομικη διασταση, την αξια του καθημερινου φαγητου, την αντιλαμβανεται καθε εμβιο ον.

Οχι μονο οι ανθρωποι.

Στους ανθρωπους με ενα ελαχιστο επιπεδο και πανω, επιδεδο που ειναι αδιανοητο να μην αφορα καθε εκλεγμενο αυτοδιοικητικο που παιρνει κρισιμες αποφασεις για ενα τοπο και την κοινωνια του, η σημαντικοτητα του καθημερινου φαγητου αποτελει την αφετηρια και το ελαχιστο της συζητησης περι τοπικης οικονομιας.

Εδω η εγκριση ΑΠΕ απο προσωπα που ταυτοχρονα αυτοαποκαλούνται υποστηρικτες της τουριστικης προοπτικης του Γαλαξιδιου, εστω και τοπικιστικα χωρις σχεση με τιν υπολοιπο Δημο Δελφων, ειναι απο παραλογη εως υποπτη.

Σε πρωτη ματια αγνοουν ΚΑΙ τι αναφερουν οι επιστημες για την συνυπαρξη αυτων των δυο παραγωγικων κατευθυνσεων, (τουρισμος και ΑΠΕ), ΚΑΙ τι ειναι ξεκαθαρο ηδη στις διατάξεις της Ελληνικής νομοθεσίας σχετικά με την ασυμβατοτητα αυτων των δυο, ΚΑΙ τι συμβαινει σε ολο τον κοσμο όπου πουθενα δεν θα βρει καποιος τουριστικο μερος με ορατες ΑΠΕ τρυγυρω και απο καοιια αποσταση και κοντύτερα ακομη και ας μην ειναι ορατες.

Αντιθετα, τα ιδιωτικα συμφεροντα που εχουν στοχοποιησει τα τελευταια χρονια το Δημο Δελφων για την αναπτυξη τους και τον εχουν ηδη υποβαθμισει σοβαρα αλλα οχι ακομη πληρως απαξιωτικα, με αντιτουριστικες εγκαταστασεις φαινεται να εχουν βρει εναν ευκολο τροπο να συνεχισουν να εχουν την στηριξη της υπο καθεστως σχιζοφρενειας τοπικης αυτοδιοικησης.

Καθε φορα να ζητουν πολλα περισσοτερα απ οσα θελουν και μετα δειχνοντας να υποχωρουν υπο την αντιδραση σοβαρων αιρετων, να πεφτουν στα «μισα» , και να παιρνουν αυτο που θελουν.

Το τι συμβαινει τελικα θα πλεον να απασχολησει το καθε κατοικο της περιοχης, οσο ακομα εχουν παιδια το σχολειο του Γαλαξιδιου, της Δεσφινας, της Αμφισσας κλπ. Διοτι οι απαραδεκτες εως αθλιες αποφασεις εδω καθ πολλα χρονια για ατιτουριστικες ΑΠΕ κλπ στο Δελφικι Τοπιο, Γαλαξιδι κλπ, εχουν αποδειξει με τα αποτελεσματα της φτωχοποιησης και ερημωσης

Ανώνυμος είπε...


Πρόκληση για τον περιφερειάρχη κο Σπανό , να αποδείξει πως έχει και πολιτικό επίπεδο αντίληψης αλλά και επίπεδο πολιτισμού ώστε να ανατρέψει την πλειοψηφία των αιρετών της περιοχής των Δελφών που φαίνεται πως έχουν μεγάλο έλλειμα γνώσης και αντίληψης περί του κοινού καλού.

Ανώνυμος είπε...


Κε Σπανέ
Μη δικαιολογηθείτε πως δεν μπορείτε να πάτε ενάντια στις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων …καθότι στο παρελθόν , οι όποιες αποφάσεις τοπικού χαρακτήρα , δεν εμπόδισαν την Περιφέρεια να γνωμοδοτήσει διαφορετικά….

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ όπου κι αν ανήκεις πολιτικά μίλησες τη γλώσσα της αλήθειας!

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρέπει να 'ανήκουμε' κάπου για να «παίρνουμε γραμμή» προκειμένου να εκφράσουμε την κοινή λογική .
Οι πολιτικές είναι γιαυτούς που επιζητούν τσοπάνη στο κοπάδι τους.
Την σήμερον ημέρα δεν υπάρχει (ούτε υπήρχε ποτέ) η έννοια της ιδεολογίας . Υπάρχει μόνο η έννοια του συμφέροντος .
Στην προκειμένη περίπτωση το συμφέρον της περιοχής των Δελφών κλείνει στην ανάπτυξη από τον τουρισμό και όχι στην απαξίωση της Δελφικής γης από πάσης φύσεως α.π.ε .
Αν είναι να σωθεί η ανθρωπότητα από την υπερθέρμανση , ας αναλάβουν τα Κάτω Λακώματα Φωκίδας να την σώσουν...

Ανώνυμος είπε...

Σε κανενα σχολιο δεν βλεπω προταση για το τι ειδους ενεργεια θελουμε για τις ανεσεις μας και την καλοπεραση μας, και τι ειδους ενεργεια επιρεαζει πιοπολυ το περιβαλλον...

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ : 28 Σεπτεμβρίου 2022 - 1:33 μ.μ.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΙΠΡΑΙΟΥΣ ???
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΤΕΙΡΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΑ !!!