Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Απάντηση της ΕΛΣΤΑΤ σε ερώτηση του βουλευτή Φωκίδας , για την ανεργία στη Φωκίδα

 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αντί ο κος Μπούγας να ασχοληθεί ως πρώτη και καυτή προτεραιότητα με το τι φταίει για την κορυφαία ανεργία στην Φωκίδα, ψάχνει να βρεί δικαιολογίες ότι μπορεί να μην είναι κορυφαία στην Ελλάδα αλλά ότι μπορεί να μην είναι κορυφαία αλλά λίγο λιγότερο κορυφαία λόγο τρόπου μέτρησης.
Κε Μπούγα, επιστήμονας όντας, η Φωκίδα βγήκε πρώτη και σε μείωση πληθυσμού μεταξύ 2011 και 2021 με πάνω απο το τριπλάσιο απο το μέσο όρο της Ελλάδας. Τί ψάχνετε; Εκτίθεστε απλά. Επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο αυτούς που λένε ότι και εσείς είστε απλά προωθημένος απο συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα που επι δεκαετίες μεθοδεύουν την ερήμωση της Φωκίδας γιατί αυτό εξυπηρετεί τα ακόμα μεγαλύτερα κέρδη τους όπως στις τριτοκοσμικές χώρες. Προστατέψτε κε Μπούγα τον εαυτό σας την πολιτική και προσωπικής υπόληψη και την υστεροφημία σας. Αν τέτοιες ερωτήσεις είναι ιδέα των συμβούλων σας και όχι δικές σας, σκεφτείτε σοβαρά ποιους ακούτε και για ποιόν δουλεύουν τελικά. Για όλο και περισσότερους πολίτες που ζούνε την όλο και χειρότερη καθημερινότητα της Φωκίδας αυτοδιασύρεστε με τέτοιες κινήσεις. Όλες οι κατατάξεις από όλες τις πηγές μας βγάζουν στην χειρότερη κατάσταση πανελλαδικά και εσείς ψάχνεται μήπως, και ίσως και εάν, και μπορεί μία απο αυτές να κάνει κάποιο λάθος; Δεν απευθύνεστε κε Μπούγα μόνο σε χαζούς. Υπάρχουν και αυτοί που ξέρουν να σκέφτονται. Ναι , δεν είναι όλοι σαν κάποιους που ίσως σας πλησιάζουν συνέχεια με κολακείες και αιτήματα προσωπικού βολέματος εις βάρος του τόπου τους, των συμπολιτών τους και του μέλλοντος των ίδιων των παιδιών τους. Έχει και σκεπτόμενους αυτή η κοινωνία. Δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα αυτοί που θέλουν την ερήμωσή τους. Δεν σας ψήφισαν μόνο χαζοί αλλά και πολλοί αξιοπρεπείς σκεπτόμενοι που τώρα τους οδηγείτε να αναθεωρήσουν την καλοπιστία τους.

Ζητήστε απο κάθε πιθανή πλευρά, ξεκινώντας απο επιστημονικούς φορείς, την γνωμοδότηση γιατί έχουμε κορυφαία ανεργία και κορυφαία μείωση πληθυσμού, και κορυφαία γερασμένη κοινωνία, και όλα τα κακά την μοίρας μας απο΄όπου και να μας μετρήσει κάποιος. Και για να είστε υπερ άνω υποψίας, ζητήστε απο αυτούς που φώναζαν εδώ και πολλά χρόνια και είχαν προβλέψει με τεκμηριωμένα επιχειρήματα την πορεία προς την πλήρη αποσύνθεση που βαδίζουμε να καθορίσετε μαζί ποιοί επιστημονικοί φορείς θα μας μελετήσουν ξεκινώντας απο το να απαντήσουν στα ερωτήματα που και εσείς αγνοήσατε απο την πρώτη κιόλας θητεία σας. Δεν ήταν μάγοι αυτοί που προέβλεψαν με ακρίβεια την πορεία μας πρίν πολλά χρόνια. Μην εκτίθεστε ρίχνοντας τα μαύρα μας τα χάλια στο μάτια σμα και στην κακή μοίρα. Όλη η Ελλάδα μπορεί να είναι στον πάτο του κόσμου, αλλά όλη η Ελλάδα πάει μπροστά σε σχέση με εμάς και εμείς είμαστε ο πάτος του πάτου, όσο και να ψάχνεται να βρείτε λάθος στις μετρήσεις. Η Αντουανέτα που δεν ήξερε σε ποιό κόσμο ζούσε, δεν υπάρχει ποιά και δεν την μνημονεύει η ιστορία με θετικό πρόσημο.