Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Πληρότητα έως και 95% στην ελληνική κρουαζιέρα



Η κρουαζιέρα στην Ελλάδα ανθεί το 2022. Σύμφωνα με την εικόνα του κλάδου, μετά το καλοκαιρινό τρίμηνο και με βάση τις κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο, αναμένονται συνολικά 3.420 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων σε ελληνικά λιμάνια και 3,5 εκατομμύρια επιβάτες

Tο 2021 στα ελληνικά λιμάνια έγιναν 2.064 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με 1.418.315 επιβάτες, έναντι 3.979 πλοίων με 5.552.384 επιβάτες το 2019, κατά το οποίο δεν υπήρχαν υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω της πανδημίας.

«Εχοντας περάσει ένα μεγάλο μέρος της θερινής περιόδου μέχρι τα τέλη του Αυγούστου, ίσως είναι ώριμο να ανατρέξουμε σε κατά προσέγγιση αποτελέσματα που αφορούν τον τομέα της κρουαζιέρας, αλλά να εντοπίσουμε και τα οφέλη που προσέφερε μέχρι στιγμής ο συγκεκριμένος κλάδος», επισημαίνει στο «business stories» o κ. Θεόδωρος Κόντες, τέως πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ) και διευθυντής της Μajestic International Cruises.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις που είχαμε κάνει, περιμέναμε αυξημένο αριθμό πλοίων και φυσικά αυξημένες προσεγγίσεις στους ελληνικούς προορισμούς. Είναι όμως γεγονός ότι τα περισσότερα πλοία είχαν και εξακολουθούν να έχουν περιορισμένο αριθμό επιβατών σε σύγκριση με το 2019 στην πληρότητά τους. Τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει έως τώρα δείχνουν ότι η πληρότητα των επιβατών κυμαίνεται κατά μέσο όρο για τα μεν mega cruisers στο 50%-60%, για τα δε μικρότερα πλοία ίσως ανεβαίνει στο 80%-95%.

Ετσι, λοιπόν, με τα κατά προσέγγιση στοιχεία για προορισμούς κρουαζιέρας σε όλη την επικράτεια, μέχρι τα τέλη Αυγούστου φαίνεται ότι συγκεντρώνονται περίπου 2.810 προσεγγίσεις με συνολικές επιβατο-αφίξεις περίπου 2,9 εκατομμυρίων τουριστών.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: