Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ : «Ανοιχτή ευχαριστήρια επιστολή προς τη σημερινή σεβαστή κυβέρνηση αλλά και στους προκατόχους της»




Η Ένωση μας θέλει δημόσια να ευχαριστήσει την αξιαγάπητη κυβέρνηση της ΝΔ  αλλά  και τις προηγούμενες, όποιο πρόσημο και εάν είχαν αυτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ κλπ) με αυτή την ανοιχτή επιστολή, γιατί:

   Γιατί μπορούμε ακόμη και τώρα στα γεράματα να έχουμε θύμισες από τις υπέροχες στιγμές των παιδικών μας χρόνων, είτε να ξανά-ζούμε κάτι απο τις διηγήσεις των παλιότερων από εμάς.

    Γίνεται πραγματικότητα η θύμηση από τότε που κουβαλούσαμε, μαζί με τη σάκα, στο σχολειό, και ένα δύο κούτσουρα για τη ξυλόσομπα της τάξης. Βέβαια με μια παραλλαγή μιας και τώρα τα εγγόνια μας θα κουβαλάνε ένα δυο μισόλιτρα μπουκάλια νερού, με πετρέλαιο φυσικά, για το καλοριφέρ του σχολείου.Τα δε απογευματινά τμήματα, να κάνουνε μάθημα με το λυχνάρι, όπως στο κρυφό σχολειό, αναπολώντας το ηρωικό ’21. Να ’ναι καλά η Νίκη η Κεραμέως αλλά και οι δήμαρχοι που φροντίζουν για  θέρμανση και φωτισμό με τόσο σύγχρονα μέσα!

     Γίνεται πραγματικότητα η θύμηση από τότε που τρώγαμε κρέας μόνο τις Κυριακές και τις γιορτές και έτσι πλέον αισθανόμαστε τις γιορτινές μέρες να είναι τέσσερεις το μήνα! Ω τι χαρές που κάνουμε!! Το ίδιο και μοιράζοντας, στα εγγόνια, τις σοκολάτες ή τις καραμέλες τα βράδια του Σαββάτου! Να ’ναι καλά ο Άδωνις που φροντίζει για τη διατροφή μας και για τη δίαιτα χαμηλών λιπαρών που μας ξεκίνησε.!

       Γίνεται πραγματικότητα η θύμηση από τότε που δουλεύαμε από νύχτα σε νύχτα, έξη ή και επτά μέρες τη βδομάδα, με μεροκάματο τρείς κι΄ εξήντα. Τι όμορφα χρόνια που μέσα στη φτώχεια μας είχαμε την ξεγνοιασιά που δεν είχαμε χρήματα για να επενδύσουμε, με τι ρίσκο, και με τι επιτόκιο!! Να ‘ναι καλά ο καλός μας ο Κωστής ο Χατζηδάκης.

    Γίνεται πραγματικότητα η θύμηση από τότε που ακούγαμε στο Φεστιβάλ τραγουδιού το άσμα του Δώρου Γεωργιάδη «πως είμαι πλούσιος» και εμείς να ακούμε και να διαβάζουμε κάθε πρωί, σε κάθε κανάλι…και ειδικά τα πρωινά Σαββατοκύριακα, που οι καλοί μας δημοσιογράφοι, μας γανώνουνε τ’ ΑΥΤΙΑ μοιράζοντας ευρώ με ουρά. Έχουμε λαμβάνειν από παντού. Έρχονται τρείς αυξήσεις, στις συντάξεις! Έρχονται αναδρομικά, από εφορία, από πάουερ πας, από φουλ πας, από βάουτσερ, από επιστροφές, από κουπόνια ακρίβειας. Επιταγές για τουρισμό για όλους Χειμώνα – Καλοκαίρι, σε καμένα δάση και ανεμοδαρμένα ύψη. Αποζημιώσεις για τις πλημύρες, για τα καμένα, για την ανομβρία, για τον καύσωνα αλλά και για τον παγετό και το χαλάζι! Επιδοτήσεις για ηλεκτρικές συσκευές, για ποδήλατα, για μηχανάκια, για αυτοκίνητα. Επιδοτήσεις για ηλιακούς για μονώσεις και για …απομονώσεις! Για όλα και για όλους. Όλα τάχει ο μπαξές. Ότι πάρεις τζάμπα!!!!!! Να ‘ναι καλά ο καλός μας ο Χρήστος ο Σταικούρας.

    Σας ευχαριστούμε! Γιατί με όλα όσα κάνετε μπορεί να μας γεμίζετε με θλίψη και να μας αδειάζετε τα πορτοφόλια (αλλά φουντώνετε  την οργή μας) ….και επειδή εμείς είμαστε ανεπανόρθωτα αισιόδοξοι, με όσα μας λέτε, γεμίζετε τη ζωή μας και με γέλιο. Γέλιο μέχρις δακρύων. Που προσπαθείτε να μας πουλήσετε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Που προσπαθείτε να μας ξεγελάσετε, αφού κλέψατε από εμάς, μαζί με τα’ αφεντικά, όλο τον πλούτο που παρήγαμε και τώρα κλέβετε και των παιδιών μας δίνοντάς μας χάντρες και καθρεφτάκια!

   Ποιοι…εσείς. Οι αγιογδύτες! Που διαχρονικά παρακολουθείτε ο ένας τον άλλον για να μπορείτε να καλύπτεστε από το μπούκωμα που σας κάνει το κεφάλαιο,  κουκουλώνοντας  ό ένας τα σκάνδαλα του άλλου και αθωώνοντας το σύστημα που σας θρέφει και το θρέφετε. Σε βάρος δικό μας και των παιδιών μας.

    Ποιοι…εσείς που η δουλοπρέπεια σας, στα όποια αφεντικά, όποιας εθνικότητας και όποιας θρησκείας, μεταφράζετε στο ρήμαγμα  (εν ονόματι του κεφαλαίου) όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών  της  χώρας όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΛΑΡΚΟ, λιμάνια (καθώς και μαρίνες…όπως της Ιτέας),  ζεύξεις, αυτοκινητοδρόμους, αεροδρόμια κλπ. ενώ ετοιμάζεστε να βάλετε χέρι ακόμη και στα αρχαία μνημεία!

   Που  έχετε  κάνει  την  πατρίδα  μας  ξέφραγο  αμπέλι  και αποθήκη των όπλων τους (ακόμη και πυρηνικών)!! Που συμμετέχετε στους πολέμους του κεφαλαίου σε όλες τις γωνιές της γής. Από τη πρώην Γιουγκοσλαβία, μέχρι το Αφγανιστάν και από την Ουκρανία μέχρι το Μάλι.  Ξοδεύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια (έως και δις) ενώ δεν έχετε..(λέτε).. μία.. για συντάξεις και προσλήψεις …έστω στα νοσοκομεία!

  Το «σα δε ντρέπεστε» είναι πάρα πολύ λίγο.

  Το «στα τσακίδια» είναι το πρέπον….και να το κάνουμε πράξη εμείς. Με τους αγώνες μας!       Τίποτα άλλο δεν σας πρέπει. Σας μπουχτίσαμε!


Άμφισσα 26/09/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: