Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Δικαίωση του λιμενικού που εξιχνίασε το Noor1



 

Δεν παραπέμπεται σε δίκη όπως είχαν“προαναγγείλει” media φιλικά στο Μαρινάκη

Μπορεί η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη να τον μετακίνησε δυσμενώς από τη Δίωξη Ναρκωτικών, όμως η Στρατιωτική Δικαιοσύνη τον δικαίωσε, παρά το γεγονός ότι είχε βρεθεί στο… στόχαστρο media φιλικών στον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο λόγος για τον σημαιοφόρο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη που ήταν επικεφαλής στη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1”.

Ο Π. Χριστοφορίδης ήταν προανακριτικός υπάλληλος στη δεύτερη δικογραφία που αφορά τους αποστολείς, παραλήπτες και χρηματοδότες των ναρκωτικών, για την οποία είχε κατηγορηθεί μεταξύ άλλων και ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο λιμενικός είχε στείλει στην Εισαγγελία Πειραιά τα εμβάσματα που του είχε προσκομίσει ο καταδικασθείς σε 18 έτη κάθειρξη Ευθύμιος Γιαννουσάκης για τη συμμετοχή του στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Ανάμεσα σε αυτά τα εμβάσματα ήταν χρηματικά ποσά από εταιρείες συμφερόντων ή συνεργατών του Μαρινάκη που είχαν καταλήξει στην εταιρεία του Γιαννουσάκη στο Ντουμπάι.

Τότε ο Χριστοφορίδης είχε …στοχοποιηθεί από μέσα ενημέρωσης φιλικά ή συμφερόντων του Β. Μαρινάκη, ιδιαίτερα μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του εφοπλιστή σε βαθμό κακουργήματος για την τυχόν εμπλοκή του στην υπόθεση του “Noor 1”.

Η… ταλαιπωρία του λιμενικού ξεκίνησε όταν ανέλαβε η νέα ηγεσία του Λιμενικού Σώματος επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.

Από τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Πειραιά μετακινήθηκε ουσιαστικά δυσμενώς να σηκώνει τα …τηλέφωνα στο 112 της Πολιτικής Προστασίας και στη συνέχεια στη βάση ελικοπτέρων στο Μαραθώνα.

Από …μάχιμος στο λιμάνι με εμπειρία πολλών ετών στην πάταξη της διακίνησης των ναρκωτικών, κατέληξε παροπλισμένος σε μια στεριανή υπηρεσία… να βλέπει να πετάνε τα… ελικόπτερα.

Επίσης, βρέθηκε στο… στόχαστρο και για τη διερεύνηση δεύτερης υπόθεσης ναρκωτικών στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2019, σε μια επικίνδυνη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος που είχε χαρακτηριστεί ως “φιάσκο” από φιλικά στο Μαρινάκη μέσα ενημέρωσης.

Ο Π. Χριστοφορίδης παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση ενώπιον του Πενταμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά.

Όμως προσέφυγε στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο και τον δικαίωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας Χαράλαμπος Καρυπίδης.

Έκανε δεκτή κατ’ ουσίαν την προσφυγή του, παραγγέλλοντας την εισαγωγή της υπόθεσης ενώπιον του Συμβουλίου του Ναυτοδικείου Πειραιά.

Μάλιστα ο ανώτατος στρατιωτικός εισαγγελέας επισημαίνει στην υπ’ αριθμ. 6/2021 Διάταξη της Εισαγγελίας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, πως δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής του για να παραπεμφθεί σε δίκη.

Ανελέητο κυνηγητό

Σχολιάζοντας τη Διάταξη του Εισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, ο συνήγορος του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, Παναγιώτης Κάσσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Μετά από ένα ανελέητο κυνηγητό το οποίο υπέστη ο εντολέας μου από συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ σχετικά με την επιχείρηση των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2019, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες, γνωστές πλέον από τα δημοσιεύματα της ίδιας μερίδας ΜΜΕ, η Δικαιοσύνη τελικά στάθηκε στο ύψος της με την έκδοση της Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, με την οποία δικαιώνεται.

Αποδείχθηκε ότι μια προαναγγελθείσα, όχι από δικαστική αρχή αλλά από συγκεκριμένων συμφερόντων ΜΜΕ, δίωξη και παραπομπή ακυρώθηκε.

Μια προανάκριση, η οποία ήθελε απλά και μόνο να καλύψει τις ευθύνες των ανθρώπων που πραγματικά θέλουν να θεωρούν τα Εξάρχεια ως περιοχή πέραν της δικαιοδοσίας των διωκτικών αρχών και της Δικαιοσύνης, απεδείχθη – τουλάχιστον – έωλη.

Μια προανάκριση, η οποία, όπως αποδείχθηκε με την έκδοση της Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, είχε ως μόνο στόχο την παραπομπή σε δίκη ενός συγκεκριμένου αξιωματικού για πολύ συγκεκριμένους λόγους”.


πηγή 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι Δεσμοί Μαρινάκη και Μητσοτακαίικου είναι παλαιοί και ισχυροί.Σε κράτος που οι Νόμοι λειτουργούν κατ' επιλογή των κυβερνώντων μόνον ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ Διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες ευημερούν.