Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Corriere della Sera: Ο Τσίπρας συμβούλεψε τους Ιταλούς να κάνουν... πίσω γρήγορα

Στη διαμάχη τους με την ΕΕ για τον προϋπολογισμό.......





Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υπογράμμισε προς τους Ιταλούς συνομιλητές του (με αφορμή τη διαμάχη της Ιταλίας με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό) ότι, «αν έχετε μια άλλη ιδέα, όπως την αποχώρησή σας από το ευρώ, τότε... καλή τύχη».

Στο δημοσίευμά της με τίτλο: «Συμβουλές του Τσίπρα προς την Ιταλία : Σταματήστε τώρα, μετά θα είναι χειρότερο», η Ιταλική εφημερίδα μεταφέρει τις συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού με Ιταλούς αξιωματούχους, στους οποίους μεταξύ άλλων φέρεται να τους προέτρεψε να δεχτούν τις επιταγές των Βρυξελλών και να μην επαναλάβουν τα δικά του λάθη

Στις συμβουλές που έδωσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας σε προσωπικότητες της ιταλικής πολιτικής σκηνής, ώστε η Ρώμη να δεχθεί τους κανόνες της Ευρωζώνης και να μην επαναλάβει τα δικά του λάθη με την «περήφανη διαπραγμάτευση» του 2015, αναφέρεται σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλληνας πρωθυπουργός «προσέγγισε προσφάτως προσωπικότητες στην Ιταλία, επειδή ως πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε να δώσει κάποιες δικαιολογίες ή έστω εξηγήσεις και μια συμβουλή». 

Όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα, η δικαιολογία του Αλέξη Τσίπρα αφορούσε στην απραξία της Ελλάδας, η οποία δεν βοήθησε σε καμία περίπτωση τη Ρώμη στη διαμάχη της με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: