Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Μια αξέχαστη εκπαιδευτική εμπειρία στην Ισπανία για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας!






Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μετακίνηση και φιλοξενία τεσσάρων μαθητών του σχολείου μας  που ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη και στο σχολείο  Escola Nadal , Sant Feliu de LLobregat, στο πλαίσιο του διετούς Ευρωπαϊκού  Προγράμματος  Erasmus+  με τίτλο «A Better Europe:Its up to you». Το πρόγραμμα  επιχορηγείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ΙΚΥ.
Η μετακίνηση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 1ης Διεθνικής Δραστηριότητας (11-16 Νοεμβρίου 2018), και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ήταν οι κυρίες Νίκη Σαββανή, Αθανασία Κρανιά και Μαρία Δήμου.
Οι μαθητές μας επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από τη ζεστή  φιλοξενία των Ισπανικών οικογενειών  των συμμαθητών τους, την καθημερινή σχολική ζωή στο ισπανικό σχολείο και τη διαπολιτισμική εμπειρία που έζησαν!
Κατά την παραμονή μας  επισκεφτήκαμε το  Βουνό Montserrat, γεωλογικό και θρησκευτικό ορόσημο της Βαρκελώνης, το CRAM ( Κέντρο Διάσωσης και Αποκατάστασης Θαλάσσιων Ζώων),το διαδραστικό Μουσείο Επιστημών CosmoCaixa  και το Πάρκο Γκουέλ, χαρακτηριστικό έργο του διάσημου Καταλανού αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί.
Ευχαριστούμε  τους  γονείς των μαθητών που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και τον Δήμο Άμφισσας  που μας  προμήθευσε τα αναμνηστικά δώρα που μεταφέραμε στους Ισπανούς φίλους μας.  

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Συγχαρητήρια για την εκπαιδευτική αυτή ανταλλαγή! Μέχρι την επόμενη!
Μια παρατήρηση μόνο. Το σχολείο Escola Nadal είναι καταλανικό κι όχι ισπανικό.