Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Διημερίδα για το αρχαίο θέατρο των Δελφών




Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 η ΕΦΑ Φωκίδος διοργανώνει διημερίδα και στρογγυλή τράπεζα για το αρχαίο θέατρο των Δελφών και το έργο ανάδειξής του.

Σας αποστέλλουμε το τελικό πρόγραμμα για τις 7 και 8 Δεκεμβρίου στο οποίο παίρνουν μέρος στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής.

 Στο πλαίσιο της διημερίδος θα λάβει χώρα μουσικό δρώμενο υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μαραμή με τίτλο ""Η Μουσική που κάνει τη σιωπή και κλαίει"  για τέσσερις φωνές κι ένα όργανο, στις 7 Δεκεμβρίου ώρα 20:00 με ελεύθερη είσοδο. 
Είναι η συνέχεια της "Μουσικής της Ροτόντας" (Θεσσαλονίκη 2018), μίας σύνθεσης που αποδομεί την έννοια της συναυλίας - καθώς οι ερμηνευτές δεν θα φαίνονται αλλά κυρίως ακούγονται - με πρόθεση να ζωντανεύει ο ίδιος ο χώρος μέσα από τα σπαράγματα και τις σιωπές της μουσικής. Συμμετέχουν: Ήρα Ζέρβα (σοπράνο) Αντωνία Τζίτζικα (Μέτζο) Γιάννης Μανιατόπουλος (τενόρος) Βασίλης Δημακόπουλος (μπάσος). 

Η ημερίδα γίνεται με τη στήριξη του ΥΠΠΟA, Περιφέρειας Στ. Ελλάδος,  του Δήμου Δελφών, των εκπαιδευτηρίων Πάνου Ναυπάκτου και των Πλαστικών Κοτρώνης.

Το πρόγραμμα :

Δεν υπάρχουν σχόλια: